14:42:12 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Operațiune comună SIS și PA de reținere a unor SIRIENI bănuiți de trafic de influență: Aceștia ar fi încercat să CORUPĂ funcționari cu statut special din R. Moldova

Anticorupție 11.09.2018 15:45 Vizualizări2713 Autor: Ziarul National
VIDEO // Operațiune comună SIS și PA de reținere a unor SIRIENI bănuiți de trafic de influență: Aceștia ar fi încercat să CORUPĂ funcționari cu statut special din R. Moldova captură


Centrul Antiterorism al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în comun cu angajații Procuraturii Anticorupție, au reținut patru sirieni și doi moldoveni pe care îi bănuiesc de trafic de influență. Reținerea a avut loc în luna iulie curent, iar un cetățean străin a fost condamnat să plătească o amendă de 110 000 de lei, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.

Operațiunea a vizat documentarea a șase cetățeni domiciliați în municipiul Chișinău, dintre care patru sirieni. Acestora li se incriminează faptul că ar fi pus în aplicare o schemă de corupere a unor angajați din cadrul Biroului de Migrație și Azil, pentru ca aceștia să permită accederea și legalizarea pe teritoriul R. Moldova a unor străini proveniți din zone cu risc terorist sporit.

Potrivit procurorilor, condamnatul a apelat la un alt cetățean străin, domiciliat la Chișinău, care pretindea că, în schimbul unei sume de 4 000 de euro, ar putea influența funcționari din cadrul Biroului Migrație și Azil în vederea soluționării cererii acestuia de a-i fi eliberat permis de ședere pe teritoriul R. Moldova, lucru refuzat anterior de către autorități. Primind suma pretinsă, acesta a încercat să soluționeze chestiunea, adresându-se la mai multe persoane cărora le-a oferit diverse sume de bani.

Organele de drept din R. Moldova au documentat acest caz, inclusiv atunci când erau transmiși bani unor funcționari publici, care urmau să faciliteze accesul unor străini pe teritoriul republicii.

De asemenea, cei reținuți și-ar fi recunoscut integral vina și deja au semnat acorduri cu organele de drept. Procuratura Anticorupție anunță că doi învinuiți se află în arest preventiv, unul în arest la domiciliu, iar ceilalți trei învinuiți au interdicție de a părăsi republica.

Centrul Antiterorism al SIS și Procuratura Anticorupție continuă investigațiile pentru identificarea tuturor funcționarilor și cetățenilor străini implicați în această schemă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md