Ultima oră: Charles Leclerc vine la Scuderia Ferrari, iar Kimi Raikkonen intră în locul lui la Sauber

S-a adeverit! Tânărul star Charles Leclerc în vârstă de 20 de ani, pilot actual al echipei Alfa Romeo Sauber, se mută la Scuderia Ferrari în următorul sezon. Leclerc îl va înlocui pe Kimi Raikkonen în postura de coechipier al lui Sebastian Vettel.

FOTO: skysports.com

Mai multe detalii, inclusiv despre perioada valabilă a contractului semnat, nu au fost dezvăluite pe cale oficială, însă presa italiană a notat anterior că este vorba despre doi ani.

Amintim că Charles Leclerc este un pilot de curse originar din Monaco şi a absolvit cu succes programul de pregătire Ferrari Driver Academy. În anul 2016 acesta a câştigat seria GP3, în 2017 campionatul Formula 2, iar în prezent are semnat un contract de un an cu echipa nou formată Alfa Romeo Sauber.

FOTO: f1i.com

De cealaltă parte, o veste neaşteptată este echipa la care va pleca veteranul Kimi Raikkonen. Anterior se specula că va părăsi campionatul de Formula 1, însă nu se va mai întâmpla una ca asta. Pilotul finlandez a precizat pe Instagram că în următoarele două sezoane va alerga pentru echipa elveţiană Sauber.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Guess who’s back?! Next two years with @sauberf1team ahead! Feels extremely good to go back where it all began!

O postare distribuită de Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) pe

“Venirea lui Kimi Raikkonen ca pilot reprezintă un pilon important al proiectului nostru şi ne aduce mai aproape de ţinta de a progresa ca echipă în viitorul apropiat. Talentul de netăgăduit la lui Kimi şi imensa experienţă din Formula 1 vor contribui nu numai la dezvoltarea monopostului nostru, dar şi la accelerarea creşterii şi dezvoltării echipei”, a declarat directorul echipei Sauber, Frederic Vasseur.

FILE PHOTO: Formula One F1 – Hungarian Grand Prix – Hungaroring, Budapest, Hungary – July 29, 2018 Ferrari’s Kimi Raikkonen before the race REUTERS/Bernadett Szabo/File Photo

Raikkonen a fost cel mai recent pilot care a câştigat un titlu de campion mondial pentru Ferrari, în 2007, în prima sa perioadă în care a alergat pentru scuderia Căluţului cabrat (2007-2009). El a revenit la echipă în 2014 şi face pereche cu germanul Sebastian Vettel, aflându-se în prezent pe locul al treilea în clasamentul piloţilor, după britanicul Lewis Hamilton (Mecedes) şi Vettel.

În acești ani, contribuția lui Kimi la echipă, atât ca șofer, cât și ca urmare a calităților sale umane, a fost fundamentală. A jucat un rol decisiv în dezvoltarea echipei și, în același timp, a fost întotdeauna un mare jucător de echipă. În calitate de campion mondial pentru Scuderia Ferrari, el va fi întotdeauna parte din istoria și familia echipei. Îi mulțumim lui Kimi pentru toate astea și îi dorește lui și familiei sale un viitor prosper”, se arată într-un comunicat al Scuderiei Ferrari.

Raikkonen a mai condus pentru Sauber în primul sezon al carierei. Are 20 de victorii + 100 de locuri pe podium în Formula 1, ultimul triumf fiind înregistrat la Marele Premiu al Australiei din 2013, de la debutul său în campionat în 2001.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/