‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
7.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMajorarea volumului de export în Rusia, discutată de conducerea ANSA şi Rosselhoznadzor

Majorarea volumului de export în Rusia, discutată de conducerea ANSA şi Rosselhoznadzor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a avut o întrevedere cu un grup de specialiști de la autoritatea publică responsabilă pentru siguranța alimentelor din Federația Rusă, Rosselhoznadzor.

În cadrul întrevederii au fost abordate mai multe subiecte prioritare printre care și extinderea colaborării bilaterale, în special în majorarea volumului de export în Rusia a produselor de origine animală și vegetală.

ANSA dispune de 248 de solicitări de la întreprinderile agricole pentru exportul în Federația Rusă a fructelor și legumelor, însă începând cu anul 2015 și până în prezent doar 54 de agenți economici au posibilitatea de comercializare a producției vegetale pe piața Rusiei, prioritate având cele înregistrate în raioanele din stânga Nistrului sau din autonomia găgăuză.

În opinia Directorului General ANSA, o soluție în extinderea exporturilor pe piața Rusiei ar fi renunțarea la liste permisive, dreptul de comerț fiind acordat tuturor întreprinderilor, care respectă cerințele Rosselihoznadzorului.

Amintim că, Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară a Rusiei a interzis, în anul 2017, mai multe loturi de prune și mere. În toate cazurile de interdicție Rosselhoznadzor a anunțat că a fost depistată molia orientală „Grapholitha molesta Busck”.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›