Linkuri accesibilitate

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte cere CC să examineze de urgență condițiile în baza cărora un scrutin poate fi anulat


Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, un grup de 35 de organizații neguvernamentale ce monitorizează procesele electorale în Republica Moldova, solicită Curții Constituționale examinarea urgentă a sesizării privind criteriile în baza cărora rezultatul unui scrutin poate fi anulat.

Sesizarea a fost depusă la 20 iulie, la scurt timp după invalidarea alegerilor locale din Chișinău. Experții consideră că examinarea sesizării în regim de urgență este necesară pentru a evita riscul de invalidare în cadrul apropiatelor alegeri parlamentare.

„Timpul rămas până la începerea perioadei electorale pentru alegerea Parlamentului este insuficient pentru ca organul legislativ să reușească examinarea, elucidarea și înlăturarea cauzelor ce au condus la invalidarea rezultatelor alegerilor municipale din 20 mai – 3 iulie 2018”, se arată în solicitarea Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte.

XS
SM
MD
LG