Nimeni în Moldova nu a spus asta! Fostul deputat rus, cunoscut pentru cursele pe ATV-uri la Reședința din Condrița era alături de Igor Dodon și în momentul accidentului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul deputat rus Oleg Paholkov, cel care în ziua referendumului pentru demiterea primarului capitalei Dorin Chirtoacă din 19 noiembrie 2017 se distra împreună cu Igor Dodon la vila de la Condrița, se afla lângă șeful statului și ieri, atunci când coloana prezidențială a fost implicată într-un accident rutier în apropiere de Strășeni. Despre acest lucru a relatat portalul Bloknot.ru, redactor-șef al căruia este Oleg Paholkov. Însăși Pahollkov, deși a vorbit despre accidentul în care a fost implicat președintele Republicii Moldova, arătându-se convins că este vorba de o „tentativă de asasinat”, a evitat să spună că era alături de Igor Dodon în momentul producerii accidentului.

După producerea accidentului, portalul Bloknot.ru a scris o știre în care menționa că „redactorul șef al rețelei de portaluri „Bloknot”, Oleg Paholkov, mergea în calitate de oaspete în cortegiul președintelui Moldovei Igor Dodon în momentul cumplitului accident de circulație rutieră: un camion a ieșit brusc pe contrasens și a izbit automobilul în care se afla președintele Moldovei Igor Dodon împreună cu mama și fiul său. Aceștia se întorceau de la o slujbă religioasă”.

Însăși Paholkov, deși a publicat pe pagina sa de Facebook un video în care spune „salut tuturor din Moldova”, a evitat să spună că se afla în acel moment alături de Igor Dodon.

„Astăzi, cortegiul prietenului meu Igor Dodon a fost implicat într-un grav accident de circulație rutieră. Sunt convins – este un atentat. Camionul a ieșit pe contrasens și a izbit mașina președintelui, care s-a întors de câteva ori și în ea s-a izbit mașina pazei care, la fel, s-a întors de câteva ori. Se poate spune că este o coincidență. Dar în ultimile două săptămâni, pentru lumea rusă (n.r. „russkii mir”) sunt prea multe coincidențe. A fost omorât Zaharcenko (n.r. fostul lider separatist din estul Ucrainei). Ieri a murit într-un accident premierul Abhaziei, Ghenadii Gagulia. Mașina la fel a ieșit pe contrasens. Îmi pare că cineva duce un război-hibrid împotriva noastră. Și cineva a început a ridica mizele la maxim”, a scris Paholkov în postarea sa de pe Faceebook, dar fără a preciza că se afla alături de Igor Dodon în acel moment.

Nu au menționat despre aflarea fostului deputat rus lângă Igor Dodon nici reprezentanții Poliției, nici cei ai Serviciului Protecție și Pază de Stat, și nici socialiștii în multitudinea lor de postări la această temă.

Cert însă este că pe 8 septembrie, cu o zi înaintea accidentului, Oleg Paholkov într-adevăr se afla în Moldova. Acesta le-a împărtășit prietenilor săi de Facebook mai multe poze, inclusiv alături de Igor Dodon, realizate într-o podgorie, dar și la o mănăstire. Postarea era însoțită de comentariul „Moldova – țara mea iubită. Mulțumesc Igor Dodon”.

Amintim că Oleg Paholkov este cel care a scos la iveală cu ce s-a ocupat președintele Igor Dodon pe 19 noiembrie 2017, atunci când foștii săi colegi de partid organizau referendumul de demitere a primarului de atunci al capitalei Dorin Chirtoacă. Astfel, în timp ce socialiștii îndemnau oamenii să iasă la referendumul care ulterior a fost declarat nul pe motivul neprezentării la vot, Igor Dodon împreună cu Oleg Paholkov se distrau la reședința prezidențială de la Condrița, plimbându-se cu ATV-urile, dar și organizând „beții” acompaniate de un cor bisericesc care interpreta imnul Federației Ruse.

Vedeți și: (FOTO și VIDEO) Dodon organizează la Condriţa banchete şi curse pe ATV-uri. Weekendul trecut a găzduit din bani publici un fost deputat rus

Oleg Paholkov este un fost deputat rus ales în Duma de Stat pe listele Partidului „Spravedlivaia Rosia”, care, în timpul deţinerii funcţiei, a vizitat nu o singură dată Republica Moldova. Acesta a participat şi la câteva marşuri organizate de PSRM cu ocazia ocazia sărbătorii de 1 Mai, la un miting socialist „Pentru Moldova în Uniunea Vamală”, precum şi la Congresul formaţiunii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...