(VIDEO) Luare de ostateci la Botanica! În cadrul operațiunii de eliberare bărbatul a fost împușcat mortal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat originar din Telenești a fost transportat la spitalul de urgență, fiind împușcat de oamenii legii în cadrul unei operațiuni de eliberare a ostatecilor. Potrivit oamenilor legii, apartamentul acestuia din sectorul Botanica al capitalei urma a fi percheziționat pe două cauze penale: „huliganism” și „furt de documente”. Acesta însă s-a încuiat, refuzând să permită angajaților poliției să intre în apartament și a declarat că membrii familiei sale – doi copii, concubina și soacra sa, sunt luați ca ostatici.

Astfel, a fost creată o celulă de criză, a fost pornită o cauză penală adăugătoare pentru „luare de ostateci” și s-a apelat la brigăzile cu destinație specială „Fulger”.

„Au fost chemate două grupe de asalt și a fost adoptată hotărârea de a intra în forță în acest apartament pentru a salva și a înlătura de la pericol membrii familiei. La momentul intervenției, persoana bănuită a opus rezistență vehementă, fiind înarmat cu un cuțit, o armă asemănătoare cu sabia și, în momentul în care a încercat să se intre, a atacat polițiștii”, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a precizat că în timpul luării cu asalt a locuinței, a fost aplicată arma de foc, bărbatului fiindu-i provocate leziuni corporale. Imediat, medicii de la SMURD i-au acordat ajutor special, acesta însă a decedat ulterior la Spitalul de Urgență.

Alexandru Pînzari a mai menționat că cele patru persoane luate ca ostateci, nu au avut de suferit, iar unul dintre polițiști a suferit o tăietură.

Bărbatul nu a fost la prima abatere de la lege, fiind anterior judecat de șapte ori, inclusiv pentru furt, jaf, tâlhărie și alte infracțiuni grave și deosebit de grave.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...