(video) E mai scump, dar e mai rapid? Drag race: Noul Aston Martin DBS Superleggera vs Mercedes-AMG GT R

Jurnaliştii Top Gear au decis să afle ce poate în realitate noul Aston Martin DBS Superleggera şi l-au pus să lupte pe o distanţă de 402 metri cu un Mercedes-AMG GT R. După rezultate, mai poate fi considerat supercarul britanic un rival pentru Ferrari 812 Superfast, aşa cum a fost catalogat?

Noul Aston Martin DBS Superleggera ascunde sub capotă un motor V12 twin-turbo de 5.2 litri, cu 48 de valve şi sistem de deconectare a unui anumit număr de cilindri. Inima-i produce 725 de CP şi 900 de Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 3.4 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 340 de km/h. Tracţiunea este pe puntea din spate, iar cutia de viteze una automată cu opt rapoarte.

Mercedes-AMG GT R este o maşină cu tracțiune spate şi care este propulsată de un motor V8 de 4.0 litri cu două turbine, care produce 585 CP şi 700 Nm, cuplat la o cutie de viteze robotizată cu șapte trepte şi două ambreiaje. Accelerează de la 0 la 100 de km/h timp de 3.6 secunde, iar viteza maximă este egală cu 318 km/h.

Apropo, trebuie de menţionat că maşina roşie costă în Germania minim 274.995 de euro, în timp ce Mercedes-ul sport poate fi comandat şi în Moldova pentru 167.390 de euro.

Vezi şi: (video) Care este mai rapid? Drag race între un Mercedes-AMG GT R şi un Nissan GT-R

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/