Tudor Deliu este noul președinte al PLDM. Formațiunea a trecut „oficial” în tabăra partidelor unioniste

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, deputatul Tudor Deliu, este noul președinte al formațiunii. Aceasta a fost ales cu vot unanim, ieri în cadrul Congresului VIII al PLDM. Totodată, formațiunea a și-a stabilit un nou „deziderat”, cel al Unirii Republicii Moldova cu România.

Potrivit rezoluției Congresului VIII extraordinar al PLDM, „în perspectiva alegerilor parlamentare din 2019, PLDM reprezintă opțiunea ce oferă șansa de renaștere, modernizare și refacere morală”, „are misiunea de a reabilita noțiunile de democrație și libertăți individuale”, „acceptă dezideratul unirii Republicii Moldova cu România ca pe o expresie firească a idealului membrilor săi”, „oferă o nouă viziune asupra dezvoltării Republicii Moldova și își asumă realizarea integrală a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, drept unica modalitate de obținere a statutului de țară candidat la aderare”, precum și „mizează pe o coaliție largă, în cadrul familiei popularilor europeni, cu partidele partenere PAS și Platforma DA”.

„Noi, delegații la Congresul al VIII-lea extraordinar al Partidului Liberal Democrat din Moldova, credem cu tărie că viitorul prosper al Republicii Moldova este garantat doar în cadrul Uniunii Europene, în componența căreia se vor realiza și aspirațiile seculare ale națiunii române. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se mai spune în rezoluția formațiunii.

Potrivit vicepreședintelui PLDM Alexandru Bujoreanu a concgres au fost prezenți 399 din 433 delegați, din partea a peste 6000 membri de partid.

Este de menționat că Tudor Deliu este cel de-al treilea președinte al Partidului Liberal Democrat după Vlad Filat și Viorel Cibotaru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...