(video) Andrian Candu după audierile din parlament în cazul liceului „Orizont”: „Toate acțiunile SIS au fost supravegheate de procurori, pentru că este vorba despre dosare penale”

etbvceqvrev

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a făcut declarații de presă după audierile parlamentare a conducerii SIS în cazul expulzării celor șapte cetățeni turci din Republica Moldova. Care sunt rezultatele audierilor.

„SIS încă din 1997-1998 supaveghează actele de terorism în care sunt vizate și persoane care au legătură cu Liceu Orizont. În ultimii 4-5 ani au fost deschise dosare penale în volum de sute de pagini. În baza investigațiilor și în baza cercetărilor, din cele 48 de persoane, cetățeni străini, 18 persoane au fost declarate ca persoane indezirabile.  Dintre aceste persoane, 7 au fost expulzate astfel cum a apărut și în presă în ultimele zile. Toate acțiunile SIS au fost supravegheate de procurori, pentru că este vorba despre dosare penale. Nici un Liceu „Orizont” nu va fi închis atât timp cât vor respecta legislația Republicii Moldova și  aceste licee respectă legea din acest motiv nici nu poate merge vorba despre închiderea acestora” a menționat Andrian Candu după audierile parlamentare a conducerii SIS în cazul expulzării celor șapte cetățeni turci din Republica Moldova.

Amintim că, șapte cetățeni turci, suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări, au fost declaraţi indezirabili de către organele competente şi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente