/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Comunitatea liceelor Orizont cere o analiză obiectivă a motivelor de expulzare a cetățenilor turci

missing
08 septembrie 2018, ora 16:32

De asemenea, comunitatea cere să se ia atitudine faţă de acţiunile inumane în timpul reţinerii. Într-o adresare pe o rețea de socializare se spune că deși avocații au fost foarte insistenți, nici până la această oră soarta cetățenilor turci nu este cunoscută, iar motivul reţinerii este dubios. „Printre cei reţinuţi sunt persoane care au activat în Republica Moldova până la 25 de ani fără a fi măcar suspectate de careva activităţi ilegale. Pare ciudat că anume acum au fost declarate indezirabile, iar expulzarea lor în Turcia va avea un sfârşit tragic”, se spune în adresare.

Rețeaua de licee Orizont îşi continuă activitatea în regim obişnuit.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a descins, joi dimineață, 6 septembrie, la filialele liceu Orizont din Republica Moldova și a reținut șapte angajați de origine turcă. Calificând aceste persoane drept periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, SIS le-a expulzat în Turcia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram