Rapperul american, Eminem, a stabilit un record istoric. Ce performanță a înregistrat acesta

1524496539_923509_1524496882_noticia_normal
Foto: elpais.com

Rapperul american, Eminem, a stabilit un record istoric cu noul său album „Kamikaze”. Eminem este primul artist din istorie care are cele mai multe albume consecutive ce au ajuns pe primul loc în clasamentul britanic.

Anterior, acesta împărțea recordul cu grupul ABBA şi trupa Led Zeppelin, care au avut câte op albume consecutive care au ajuns  pe prima poziţie în clasamentul vânzărilor de albume din Marea Britanie, transmite agerpres.ro.

„Kamikaze” este cel de-al nouălea disc consecutiv lansat de Eminem care a urcat pe prima poziţie în clasamentul vânzărilor de albume din Marea Britanie, potrivit organizaţiei care întocmeşte acest top săptămânal, UK Official Charts Company.

Eminem, pentru care „Kamikaze” este al 10-lea album solo, împărţea recordul de opt albume consecutive ajunse pe primul loc în topul britanic cu trupa rock Led Zeppelin (din 1979) şi cu grupul suedez ABBA (din 1982).

Singurul artist din lume care deţine mai multe albume – 10 – ajunse pe primul loc în topul britanic este Robbie Williams, însă această performanţă nu a fost stabilită de discuri consecutive, potrivit Press Association.

Eminem a stabilit noul record deşi precedentul lui disc, „Revival”, i-a dezamăgit pe criticii de specialitate şi pe admiratorii starului american, care i-au reproşat artistului că s-a înconjurat de staruri pop, precum Ed Sheeran şi Beyonce, pentru a explora un univers muzical mult prea diferit faţă de stilul său.

Lista de colaboratori de pe „Kamikaze”, lansat pe 31 august, la doar opt luni după precedentul album, este mai puţin prestigioasă, dar a permis acestui LP – ce conţine 13 piese – să câştige în coerenţă şi sobrietate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente