ULTIMA ORĂ! Cei șapte cetățeni turci expulzați sunt într-un penitenciar din Istanbul

07 septembrie 2018, ora 20:32

Acesta a spus că cei șapte se află în arest într-un penitenciar din apropiere de Istanbul. În același timp, acesta nu a oferit nicio informație despre starea de sănătate sau condițiile de detenție, legătura telefonică având o durată de doar câteva secunde.

În același timp, precizăm că nimeni nu a comunicat cu cei șapte profesori și nici nu cunoaște dacă aceștia au fost interogați sau supuși torturii.

Amintim că, joi, Serviciul de Informații și Securitate din R. Moldova a ridicat șapte angajați ai liceului Orizont din drum sau de acasă și i-a expulzat din țară sub suspiciunea că ar avea legături cu o organizație teroristă. Amnesty Internationl împreună cu alte ONG-uri au condamnat expulzarea afirmând că au fost încălcate mai multe drepturi. În același timp, șeful statului, Premierul și Președintele Parlamentului de rând cu alți deputați au cerut explicații de la SIS privind expulzarea celor șapte profesori.

În același timp, la Chișinău dar și la sediile misiunilor diplomatice din Canada SUA și Germania au avut loc proteste în susținerea profesorilor.

Totodată șapte europedeputați europeni au cerut Guvernului să oprească expulzarea amintindu-i că Moldova trebuie să țină cont de legislația europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram