Cafeneaua dedicată iubitorilor de pisici se bucură de o mare popularitate. Localul a fost o adevărată descoperire și pentru Irina. Studenta vine deja a treia oară aici, deoarece părinții nu îi permit să țină o pisică în casă.
„De fapt, îmi place foarte mult aici. În familia mea sunt persoane alergice și eu nu pot ține un animal. Această cafenea a devenit o adevărată soluție pentru mine. 00:23-00:30 Dacă cafeneaua a fost autorizată și animalele miros bine și au loc pentru odihnă atunci de ce nu?”, Irina, studentă
Zona unde se află felinele este despărțită de restul localului pentru a preveni pierderea lor.
„Sănătatea și securitatea pisicilor sunt puse în prim-plan. Înainte de a intra în spațiul unde acestea sunt ținute, fiecare vizitator este obligat să-și igienizeze mâinile cu o soluție specială, pentru a proteja animăluțele de infecții.”, Diana Popa, repoter TV8
Cei care doresc să-și petreacă timpul cu animalele trebuie să facă o comandă de minim 50 de lei și să repecte niște reguli stricte. De exemplu, nu le este permis să hrănească animalele.
„Eu nu cred că e sănătos pentru ele. Nu cred că un croissant i-ar face bine la stomac. Eu am acasă pisică deci nu văd nimic diferența dintre casă sau aici. Sunt îngrijite, sunt curate, sunt cu toate vaccinurile la zi.”, Natalia, părinte
Deși oamenii și animalele au drepturi egale aici, uneori vizitatorii le încalcă pe cele ale pisicilor.
„Sunt copii care îi văd pentru prima dată, încep să le tachineze, adică le atrag atenția nu prin joc, ci cu forță. Din această cauză avem reguli care spun că dacă pisica nu dorește să stea în brațe, mai bine nu o forțați. Dacă nu se apropie – nu are rost să o chemați.”, Iulia Dobranskaia, Administrator
Fiecare pisică nouă este ținută minim două săptămâni în carantină, înainte de a face cunoștință cu vizitatorii. Acestea sunt sterilizate și trecute prin toate examinările veterinare necesare. Animalele nu au acces în spațiul unde sunt ținute produsele.
„Bucătăria este o zonă aparte. Acolo, de regulă, nu este nici o urmă de fir de păr animalier. Alți angajați au grijă de pisici și ei nu interacționează cu bucătăria. Ceea ce ține de zonele pentru clienți, noi preîntâmpinăm oamenii să nu permit pisicilor să se urce pe mese.”, Iulia Dobranskaia, Administrator
Prima cafenea de acest tip a fost deschidă 20 de ani în urmă în Japonia. Acum, numărul acestora în lume a crescut până la 40.
Reporter: Diana Popa
Imagini: Oleg Cozlov