11:25:22 28.03.2024
Stiri

Educația ADOLESCENȚILOR: între condamnare și permisivitate

Știri 07.09.2018 19:03 Vizualizări1373 Autor: Ziarul National
Educația ADOLESCENȚILOR: între condamnare și permisivitate Sursa: secretele.com


Modelul de comportament al oricărui adolescent este un produs al educației și a influenței sistemului valorilor spirituale și morale ale familiei.

Condamnarea, critica, negativismul sunt acele mecanisme distructive care creează în viața fiecărei persoane un strat puternic de experiențe negative și, ca regulă, formează un model de comportament bazat pe aroganță și critică.

Și într-o mare măsură acest comportament este un produs al educației, devalorizarea și respingerea altor puncte de vedere, oportunități, idei, pe scurt, tot ceea ce nu se încadrează în lumea valorii unei familii specifice.

Cum să educați un adolescent? Iată câteva exemple:

Practica condamnării, dominantă în comunicare

Într-o familie cu un singur copil, există cu precădere o șansă mai mare ca acesta să fie blamat pentru toate lipsurile acumulate odată cu trecerea vremii, de cei doi părinți. Nu uita, copilul tău nu are nicio vină pentru faptul că unul dintre voi ați eșuat. Nu îl mai acuzați!

Amortizarea competenței profesionale

Nivelul cultural general scăzut, stereotipia și o imagine generală negativă a unui profesor sau psiholog, din cauza unor motive subiective, fie că este vorba de o nepotrivire de interese politice sau chiar o dispută pe un subiect școlar, poate produce rupturi masive în evidențierea competenței profesionale a unui adolescent.

Cea mai periculoasă este, probabil, formarea permisivității și a unor practici manipulative pronunțate, care vizează suprimarea altor copii sau chiar a profesorilor.

Acest lucru se întâmplă în diferite aspecte ale vieții unui adolescent: în relațiile cu colegii, cu adulții. Copilului, chiar dacă i se explică că „a fost o greșeală”, nu reușește să ajungă la nivelul de conștientizare și va ajunge să folosească negativitatea ca judecată generală.

Dezorientarea unui adolescent în mediul social are ca rezultat îngroșarea rândurilor de șomeri.

Nu îi face asta copilului tău și nu permite să treacă prin așa ceva!

Sursa: secretele.com


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md