07:00:16 25.04.2024
Stiri

UTIL // Nu îți place să calci rufele? Iată ce trebuie să faci că să ai haine perfecte

Știri 07.09.2018 17:30 Vizualizări2434 Autor: Ziarul National
UTIL // Nu îți place să calci rufele? Iată ce trebuie să faci că să ai haine perfecte sursa: acasa.ro


Călcatul este unul dintre coșmarurile oricărei femei, așa că dacă l-am putea evita am face orice! Ei bine, nu este imposibil să eviți călcatul hainelor, mai ales vara, când este caniculă și nu îți dorești sub niciun chip să stai în căldură și mai mare călcând hainele.

Iată câteva trucuri care te pot ajuta să eviți călcatul hainelor.

Spălarea. Folosește un program scurt de spălare. Un ciclu lung, care se întinde pe parcursul a 90 de minute, să spunem, va mototoli hainele foarte tare. De aceea, dacă nu sunt foarte murdare, atunci optează pentru un timp mai scurt de spălare.

Temperatura. De asemenea, spală hainele la temperaturi scăzute, adică în jur de 30°-40°C, deoarece apa fierbinte mototolește fibrele.

Detergentul. Folosește un detergent moale. În primul rând, întrucât nu atacă țesăturile și în al doilea, pentru că hainele nu se vor mai șifona.

Remedii naturale. Înlocuiește balsamul de rufe cu oțet sau cu acid citric. Nu trebuie să te temi că acestea vor afecta mirosul hainelor, întrucât nu vei pune mai mult de o lingură-două în sertărașul pentru balsam al mașinii de spălat.

Mașina de spălat. E important de spus că nici mașina nu trebuie supraîncărcată. Prea multe haine înghesuite în cuvă nu doar că nu se vor putea spăla bine, dar rezultatul va fi exact cel nedorit. Și anume, țesături mototolite.

Întinde-le imediat. Nu lăsa hainele în mașina de spălat până când crezi că ai suficient timp să le întinzi. Așază-le pe uscător imediat ce mașina și-a terminat ciclul de spălare. Cu cât stau mai mult, cu atât le vei scoate mai șifonate.

Scutură-le. Înainte de a le întinde pe uscător, scutură fiecare piesă în parte. Țesătura se va întinde în mod natural. Pantalonii, spre exemplu, se prind în cârlige de bentiță din talie, trăgând bine și întinzând fiecare crac în parte.

Sursa: acasa.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md