Sala cu Orgă celebrează 40 de ani de la inaugurare. Ce artiști vor evolua la concertul vocal-simfonic

banner_eveniment_press_2000x1000

Sala cu Orgă celebrează 40 de ani de la inaugurare și 30 de ani de la fondarea Orchestrei Naționale de Cameră cu un concert festiv. Evenimentul va da startul stagiunii de concerte 2018-2019.

La concert veți putea asculta Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, precum și soliștii: Anna Strezeva (orgă), Ion Negură (flaut), Ștefan Negură (nai) și Ion Josan (violoncel). În calitate de invitați speciali, vor participa două personalități care au lăsat o amprentă profundă în istoria Sălii cu Orgă: Svetlana Bodiul, prima organistă a instituției, stabilită actualmente în Malta, precum și violonistul Ilian Gârneț, solist de onoare al Sălii cu Orgă, care-și desfășoară activitatea în Germania.

În program vor răsuna creații de J.S.Bach, L.W.Beethoven, F. Shubert, F.Devienne, F. Doppler, P.I. Ceaikovski, A. Dvorak, G. Mahler, C. Saint-Saens, G. Faure, E. Elgar, H. Villla-Lobos, A. Piazzolla, B. Dubosarschi.

Primul concert în Sala cu Orgă a avut loc la data de 15 septembrie, 1978. În concertul de inaugurare, când orga a răsunat pentru întâia oară la Chișinău, au participat soliștii: soprana Maria Bieșu, violoncelistul Ion Josan, organista Svetlana Bodiul, precum și Capela Corală „Doina”, condusă de Veronica Garștea. La distanță de 40 de ani, doi dintre protagoniștii acelui eveniment, vor reveni pe scena Sălii cu Orgă.

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Sălii cu Orgă. Prețul variază de la 80 la 150 lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente