Poroşenko a semnat legea alegerilor locale, nerecunoscută de militanţii separatişti din Doneţk

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat legea alegerilor locale care vor avea loc pe 25 octombrie, nefiind recunoscută însă de militanţii din autoproclamata Republică Populară Doneţk, informează site-ul agenţiei de presă ucrainene Unian.

Şeful Administraţiei prezidenţiale, Vitali Kovalchuk, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a semnat legea alegerilor locale care vor avea loc pe 25 octombrie.

El a subliniat faptul că „alegerile trebuie să însemne mai curând o competiţie a programelor electorale, a ideilor şi a personalităţilor politice decât una a banilor”. Potrivit lui Kovalciuk, noul sistem electoral, care nu a mai fost aplicat până acum, va fi testat în timpul alegerilor din data de 25 octombrie.

Însă militanţii din autoproclamata Republică Populară Doneţk (DPR) nu recunosc legea alegerilor locale semnată de Poroşenko, a declarat, vineri, pentru Radio Liberty, unul dintre liderii DPR, Denis Puşilin.

Potrivit acestuia, legea a fost adoptată de Parlamentul ucraineean prin încălcarea acordului de la Minsk, fără a fi luate în considerare provinciile Doneţk şi Luhansk ce formează regiunea Donbas.

Parlamentul Ucrainei a adoptat legea alegerilor locale pe 14 iulie, cu 257 de voturi favorabile. Alegerile locale nu vor fi organizate în regiunea Donbas.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...