15:49:15 18.04.2024
Stiri

DOC // Scrisoare de URGENȚĂ de la New York pentru Cristina Balan, în legătură cu „arestarea arbitrară” a profesorilor de la „Orizont”: „Solicităm ca Guvernul dumneavoastră să ELIBEREZE imediat acești profesori”

Politică 07.09.2018 11:40 Vizualizări9811 Autor: Ziarul National
DOC // Scrisoare de URGENȚĂ de la New York pentru Cristina Balan, în legătură cu „arestarea arbitrară” a profesorilor de la „Orizont”: „Solicităm ca Guvernul dumneavoastră să ELIBEREZE imediat acești profesori”


Fundația „Human Rights” de la New York solicită autorităților de la Chișinău, printr-o scrisoare „urgentă” adresată Ambasadoarei R. Moldova în SUA, Cristina Balan, eliberarea imediată a managerilor și profesorilor de la rețeaua de licee „Orizont”, reținuți ieri de Serviciul de Informații și Securitate.

Astfel, reprezentanții Fundației „Human Rights” cer să li se ofere „refugiu sigur celor șase profesori turci, ce locuiesc în Moldova, care au fost arestați în mod arbitrar de către serviciile de informații”. „Noi vă îndemnăm respectuos să fie eliberați și să nu fie deportați ilegal în Turcia. În mod alternativ, să le permiteți să plece din Moldova într-o țară democratică, care le va oferi azil politic”.

Potrivit fundației, cei șase profesori, care au avut reședință în R. Moldova ani la rând, „sunt nevinovați, iar arestarea lor arbitrară este rezultatul politicii internaționale brutale a regimului Erdogan”. „HRF a condamnat răpirile motivate politic, care încalcă în mod flagrant dreptul internațional de către președintele turc Erdogan. În acest sens, solicităm respectuos ca Guvernul dumneavoastră să-i elibereze imediat pe acești profesori”, se mai arată în scrisoarea adresată Cristinei Balan.

De asemenea, HRF amintește că cei șase angajați de la „Orizont” au solicitat protecția ONU, prin cererile de azil formulate către autoritățile din R. Moldova. „R. Moldova ar trebui să fie extrem de atentă și să nu acționeze la cererile președintelui Erdogan - un lider autoritar, care nu respectă libertățile civile fundamentale. În acest context îngrijorător, HRF cere respectuos să fie onorată supremația dreptului internațional al drepturilor omului. Solicităm respectuos să li se permită să solicite azil în Moldova sau într-o țară terță sigură și să li se asigure protecție familiilor lor”, se mai arată în scrisoare.





Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md