‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVIDEO. Un fermier din Moldova a crescut un bostan gigant de jumătate de tonă

VIDEO. Un fermier din Moldova a crescut un bostan gigant de jumătate de tonă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un fermier din satul Ratuș, raionul Criuleni a crescut un bostan de 500 de kilograme, acesta fiind practic cel mai mare dovleac din Moldova. Vasile Spânu este agricultor de meserie, iar cultivarea dovlecilor giganți este o provocare pentru acesta. Planta a crescut în condiții naturale, iar ca să nu se strice, pe timp de caniculă este acoperită cu o folie specială.

Dovleacul este comestibil, iar semințele vor fi colectate pentru anii viitori. Fermierul susţine că secretul constă în sistemul de irigare aplicat.

„Anul acesta am bătut recordul. Mai mare ca acesta nu am avut până acum. Metoda a fost aceeaşi ca şi în anii precedenţi, doar că am stat şi m-am gândit ce să îmbunătăţesc, am mai adăugat îngrăşăminte, dar şi vremea a fost favorabilă. Am avut grijă să fie tot timpul umed sub el, frunzele să fie verzi, să fie stropit la timp contra dăunătorilor”, a explicat fermierul.

DOVLEAC DE O JUMĂTATE DE TONĂ

Să vezi și să nu crezi. Un locuitor din satul Ratuș, raionul Criuleni, se poate lăuda cu cel mai mare dovleac crescut în Moldova. Acesta cântărește nu mai puțin de 500 de kilograme. .

Geplaatst door Vocea Basarabiei TV op Dinsdag 4 september 2018

Mai mulţi oameni de afaceri au dorit să cumpere dovleacul, însă proprietarul a refuzat toate propunerile. Acesta va fi expus pe 22 septembrie la festivalul „Bostaniada” din satul Bălăbănești.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›