Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea conferinței de presă pentru promovarea Campaniei „Oamenii Timpului”, ediția a II-a

   2757

Marți, 11 august 2015, ora 12:00, în Sala de Ședințe a Primăriei municipiului Chişinău, va avea loc lansarea în Republica Moldova a Campaniei „Oamenii Timpului" 2015, proiect tripartit organizat în baza Acordului trilateral de cooperare culturală dintre Iași, Chișinău și Cernăuți.

La eveniment va participa o delegație din România, partenerii proiectului și reprezentanții Primăriei municipiului Iași, inclusiv Viceprimarul cu atribuții de primar, Mihai Chirică, Dr. Șandru Florin-Daniel, profesor universitar, Directorul Revistei Timpul, Dr. Tompea Doru, profesor universitar, Rectorul Universității „Petre Andrei" din Iași etc, conducerea Primăriei municipiului Chișinău, oameni de cultură din Republica Moldova.

Campania „Oamenii Timpului" este un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană „Timpul" (Iași, România) și organizat de Asociația Revistei Timpul (ART, România), în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice de peste Prut.

Evenimentul vizează identificarea și premierea celor mai semnificative personalități din 10 domenii: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

Proiectul se desfășoară concomitent în Regiunea Nord - Est a României (6 județe) și  în orașele Chișinău și Cernăuți. Publicul din orașele participante la această acțiune, va avea posibilitatea de a propune, pe platforma www.oameniitimpului.ro, https://www.facebook.com/OameniiTimpului, nominalizări ale personalităților locale pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării.

În perioada premergătoare Galei „Oamenii Timpului", care va avea loc la Iași (12 decembrie 2015), în fiecare din cele 9 orașe incluse în Campanie va avea loc o mini-gală în cadrul căreia vor fi anunțați nominalizații locali. Ulterior, din rândul acestora, vor fi aleși câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul fastuos al Galei „Oamenii Timpului" care va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri" din Iași.

Proiectul „Oamenii Timpului", presupune crearea unei piețe pe termen lung și transnațional a valorilor din toate domeniile culturale românești dincolo de granițele politice ale României pentru ca să integreze tot ce e valoros în limba română.

Spotul audio „Oamenii Timpului" 2015  
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău