Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   DOC/ Poliția nu a găsit…

DOC Poliția nu a găsit încălcări în acțiunile Marinei Tauber, care a alungat cu mătura o jurnalistă

Inspectoratul de Poliție Orhei nu a stabilit „elemente constitutive ale unei infracțiuni sau contravenții” în comportamentul Marinei Tauber, primărița comunei Jora de Mijloc și vicepreședinta Partidului „Șor”, care a împiedicat-o pe directoarea Radio Orhei, Tatiana Djamanov, să-și exercite atribuțiile de jurnalist în timpul unei manifestații.

Potrivit Centrului de Jurnalism Independent, în scrisoarea de informare adresată directoarei Radio Orhei, semnată de comisarul de poliție Veaceslav Răilean, de la Sectorul de Poliție numărul 1 din localitate, se menționează că Tatiana Djamanov a „fost incomodată de către cet. Marina Tauber, pe faptul că, ultima s-a comportat brutal, exprimându-se cu cuvinte insultătoare”.

Totodată, potrivit aceleiași scrisori, Marina Tauber ar fi declarat poliției că nu a efectuat acțiuni denigratoare și nu a folosit expresii care ar leza onoarea jurnalistei.

În concluzie, poliția constată că nu au fost stabilite elemente constitutive ale unei infracțiuni sau contravenții pentru că persoanele care se aflau la manifestație doar „și-au exprimat opinia”. Din aceste motive, examinarea cazului a fost încetată.

Precizăm că în plângerea depusă la Poliție, pe 7 august, Tatiana Djamanov a solicitat tragerea la răspundere a Marinei Tauber pentru denigrarea instituției media Radio Orhei, pe care o reprezintă, și îngrădirea accesului la informație în timpul manifestației din 5 august de la Orhei. Jurnalista a anexat și două imprimări video, drept probe de la incidentul propriu-zis, care demonstrează că Tauber a intervenit brutal și a atacat-o cu mătura și cu expresii insultătoare, în timp ce intervieva un participant la protest.

Organizațiile de media au condamnat acest comportament agresiv al reprezentanților Partidului „Șor” și au solicitat Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii să investigheze cu minuțiozitate cazul și să ia măsurile de rigoare față de persoanele care au instigat participanții împotriva jurnalistei  și a postului Radio Orhei.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif