12:55:55 28.03.2024
Stiri

Prima REACȚIE a lui Pavel Filip despre expulzarea celor șapte cetățeni turci de la liceele „Orizont”: Solicitare la adresa SIS

Politică 06.09.2018 19:13 Vizualizări2715 Autor: Ziarul National
Prima REACȚIE a lui Pavel Filip despre expulzarea celor șapte cetățeni turci de la liceele „Orizont”: Solicitare la adresa SIS


Premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Educației, Culturii și Cercetării să se asigure că procesul de învățământ la rețeaua de licee „Orizont”, acolo unde activau cei șapte cetățeni turci declarați indezirabili pe teritoriul R. Moldova, să nu fie afectat, iar conducerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) – informații suplimentare.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se spune că Pavel Filip a solicitat astăzi Ministerului Educației, Culturii și Cercetării „să ia toate măsurile necesare pentru desfășurarea în continuare, în condiții bune, a procesului de studii în liceul privat, în care activau cei 7 cetățeni turci expulzați astăzi din R. Moldova”.

În același timp, Guvernul a cerut SIS să prezinte informații suplimentare în legătură cu acest caz, pentru a putea face o analiză obiectiva a situației care a generat decizia de declarare a persoanelor respective ca indezirabile.

„La fel ca și în cazul altor cetățeni străini expulzați de pe teritoriul R. Moldova, Guvernul dorește sa se asigure că procedurile legale au fost respectate întocmai și decizia respectivă este bine argumentată”, se mai arată în comunicat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md