09:26:46 18.04.2024
Stiri

Freddie Mercury, SECRETUL pe care l-a păstrat până pe patul de moarte

Monden 06.09.2018 20:02 Vizualizări2721 Autor: Ziarul National
Freddie Mercury, SECRETUL pe care l-a păstrat până pe patul de moarte sursa: tabu.ro


Dacă ar mai fi trăit, Freddie Mercury ar fi împlinit ieri (miercuri – n.n.) 72 de ani. Din păcate, boala de care suferea – SIDA – l-a răpit dintre noi prea devreme, la doar 45 de ani. A lăsat în urmă o moștenire fantastică, de care fanii se bucură și acum.

Trupa Queen a mers însă mai departe, dar nu în aceeași formație. Chitaristul trupei Brian May și bateristul Roger Taylor sunt singurii rămași din componența originală. După decesul lui Mercury din 1991 și retragerea lui Deacon din 1997, May și Taylor au continuat să cânte frecvent împreună folosind numele Queen. Între 2004 și 2009 au colaborat cu Paul Rodgers, sub numele de Queen + Paul Rodgers.

Din 2011, trupa colaborează cu Adam Lambert, de atunci susținând împreună numeroase concerte și show-uri televizate. În 2014 a avut loc un turneu spectaculos în Statele Unite, devenit sold-out integral, la finalul căruia Queen + Adam Lambert au primit titlul „Trupa Anului” în cadrul celei de-a 10-a ediții a evenimentului Classic Rock Roll of Honour, fiind votată totodată drept Cea Mai Bună Trupă Live a anului. Queen + Adam Lambert au concertat pentru prima oară în România în iunie 2016.

Cucerit de Adam Lambert încă din 2009, când au cântat împreună în finala American Idol, Brian May continuă să fie impresionat de vocea lui Adam Lambert. Într-un interviu acordat recent pentru Yahoo, May a făcut o declarație îndrăzneață, indicând că Adam este un vocalist atât de talentat, încât până și Freddie Mercury ar fi devenit competitiv în prezența sa. „Freddie l-ar fi iubit și l-ar fi urât, pentru că Adam are un adevărat dar de la Dumnezeu. E o voce la un milion, nimeni nu mai are un asemenea registru, nimeni dintre cei cu care am lucrat, și nu mă refer doar la registru, ci și la calitatea interpretării lui. L-am văzut pe Adam evoluând, așa cum l-am văzut și pe Freddie”, a mărturisit chitaristul trupei Queen.

Același Brian May a oferit în 2017 detalii cutremurătoare despre boala lui Freddie Mercury, pe care regretatul artist a păstrat-o secretă până pe patul de moarte. Din cauza cumplitei maladii – SIDA – acesta orbise, nu mai avea un picior și era paralizat. În ultimele stadii, boala a făcut ravagii în corpul slăbit al lui Mercury, care și-a pierdut și din memorie și a făcut o infecție la creier. Brian May a povestit că Freddie Mercury ar fi putut să trăiască dacă medicamentele de acum ar fi fost disponibile și atunci.

Acesta a povestit și despre orientarea sexuală a colegului său de trupă, despre care chitaristul i-a povestit când era deja evident. „A fost destul de evident când vizitatorii din cabina lui Freddie s-au schimbat din domnișoare sexy în bărbați. Nu a contat pentru noi”, a adăugat May.

Sursa: tabu.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md