(video) Premieră: FIAT 500X facelift. Reclama i-a fost urmărită de peste 20 de milioane de oameni

FIAT a prezentat crossoverul actualizat 500X, un model care se vinde oficial şi în Republica Moldova, dar şi în Europa anual în aproximativ 100.000 de exemplare. Un eveniment special a fost organizat cu această ocazie la Muzeul Naţional de Cinema din Torino, Italia, asta pentru că marca a decis să nu participe la Salonul Auto de la Paris.

Chiar şi aşa, nu regretă de loc, asta pentru că un filmuleţ comercial de prezentare a fost vizualizat online de peste 20 de milioane de oameni în mai puţin de 15 zile şi cifra continuă să crească. Imaginile video sunt inspirate din filmul “Înapoi în viitor”, iar printre actori s-a numărat chiar Christopher Lloyd.

https://youtu.be/yCuBSRfuHoc

Chiar dacă pentru exterior s-au făcut un număr minim de modificări, maşina nu mai poate fi confundată cu modelul care a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris în 2014. Acum crossoverul FIAT are faruri noi full LED, cu lumini de zi şi anti ceaţă de asemenea LED. În centrul stopurilor uşor modificate vor exista inserţii în culoarea caroseriei.

Automobilul va putea fi comandat în trei versiuni: Urban, CityCross şi Cross, toate având noi bare de protecţie. Ultimele două se deosebesc minor din punct de vedere estetic, însă şi prin cutia de viteze.

Noutăţile cele mai importante se ascund sub capotă, acolo unde substratul tehnic este asemănător cu cel al modelului Jeep Renegade, care de asemenea a fost actualizat la sfârşitul primei luni de vară. FIAT 500X facelift foloseşte acum o nouă gamă de motoare turbo pe benzină, din familia modulară GSE (Global Small Engine) şi care poartă noua denumire comercială FireFly!

Propulsoarele dispun de un volum unificat al unui cilindru – 0.33 litri. Versiunile europene, codificate T3 şi T4, au turbo compresie, patru supape per cilindru şi un sistem de injecţie directă a combustibilului. Potrivit FIAT, agregatele răspund mai bine la rotaţii mici, sunt dotate evident cu filtre de particule şi corespund în totalitate standardului Euro 6d-Temp.

Aşadar, unitatea T3 are doar trei cilindri şi un volum de un litru. Produce 120 CP/190 Nm şi este cuplată doar la o cutie de viteze mecanică cu şase trepte. Unitatea T4 are patru cilindri şi un volum de 1.3 litri. Produce 150 de CP/270 Nm şi vine în combinaţie cu o cutie automată pre-selectivă DDCT cu şase trepte.

Pe alte pieţe va mai fi oferit un motor cunoscut, natural aspirat 1.6 E-Torq (110 CP), care a fost modificat pentru a corespunde normelor de poluare. Toate maşinile cu motoare pe benzină vor avea doar tracţiune pe puntea din faţă.

Din oferta de propulsoare nu vor lipsi diesel-urile din familia MultiJet II. Acestea de asemenea s-au conformat normei Euro 6d-Temp datorită unui sistem de injecţie cu uree AdBlue şi a unui filtru de particule. Maşinile cu tracţiune faţă vin doar cu agregate de 1.3 litri (95 CP/200 Nm) şi 1.6 litri (120 CP/320 Nm). Cel mai puternic poate fi dotat atât cu o cutie mecanică de viteze, cât şi cu una robotizată cu dublu ambreiaj.

Cel mai puternic model din toată gama va fi 500X Cross. Pe lângă un sistem de tracţiune integrală va avea un turbo diesel de 2.0 litri, cu 150 de CP şi 320 Nm la activ, cuplat la o cutie automată cu nouă trepte.

Pentru a corespunde tendinţelor actuale de pe piaţă, FIAT 500X facelift a primit un complex modern de asistenţi electronici. Un sistem de ajustare automată în bandă la detectarea părăsirii sale, unul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi unul de limitare automată a vitezei în conformitate cu indicatorul respectiv, se oferă printre dotările standard.

Opţional însă se poate comanda un: cruise control adaptiv cu funcţie de frânare automată, sistem de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte şi sistem de avertizare la detectarea unor obstacole la deplasarea cu spatele.

Multitudinea de sisteme a dus la modificarea configuraţiei butoanelor pe planşa de bord, acolo unde a mai apărut un nou panou de bord, un volan nou şi un ecran de 7 inci al sistemului multimedia Uconnect care suportă interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto.

FIAT 500X facelift poate fi deja cumpărat în Italia, având un preţ de start de 15.500 de euro. Aproximativ atât costă şi modelul pre-facelift de bază care se vinde oficial în ţara noastră.

GALERIE VIDEO (14 materiale):

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/