21:33:54 19.04.2024
Stiri

S-a decapitat CU DRUJBA influenţat de un joc video online. Devenise DEPENDENT de computer. Vezi dramele pe care le provoacă jocuri tip BALENA ALBASTRĂ

Știri 06.09.2018 08:39 Vizualizări1931 Autor: Ziarul National
S-a decapitat CU DRUJBA influenţat de un joc video online. Devenise DEPENDENT de computer. Vezi dramele pe care le provoacă jocuri tip BALENA ALBASTRĂ


Un adolescent de 15 ani din Rusia s-a decapitat cu drujba după ce a pierdut la un joc video pe calculator.

Pavel Matveev, în vârstă de 15 ani, s-a sinucis cu o drujbă în grădina casei sale, după ce a devenit frustrat de jocul respectiv, scrie mirror.co.uk.

Poliţia investighează acum moartea băiatului şi analizează o posibilă ”incitare la sinucidere”. Corpul neînsufleţit al adolescentului a fost găsit în localitatea Mogocino din Rusia.

Presa rusă scrie că adolescentul era dependent de computerul pe care mama sa i-l achiziţionase. Autorităţile nu cunosc exact numele jocului care i-a provocat puştiului o asemenea criză.



Plohie Novosti şi Novosti V Tomske scriu că moartea adolescentului a survenit după ce a jucat un joc video.

”Jocul l-a ucis”, a declarat mama lui. „A stat ore în şir la calculator şi i-au cedat nervii.”

Biroul local al Comitetului rus de Investigaţii nu a oferit detalii despre moartea îngrozitoare a copilului, dar a confirmat că analizează pista unei incitări la sinucidere.

Rusia s-a confruntat în ultimii ani cu aşa-numitele grupuri ale morţii, care îi incită pe copii şi adolescenţi să îşi ia viaţa, prin intermediul unor jocuri periculoase pe reţelele de socializare - nu se ştie însă dacă un asemenea ”joc” a fost implicat în tragedia puştiului de 15 ani.

Asemenea grupuri ale morţii practică jocuri precum ”Balena Albastră”, care are menirea de a ”spăla creierele” copiilor. ”Mentori” online dezaxaţi îi îndeamnă pe tineri să treacă de 50 de probe - inclusiv una a extenuării şi alta a a automutilării - jocul culminând cu sinuciderea în sine.

Novaya Gazeta, un ziar de investigaţii din Rusia, a consemnat 130 de sinucideri ale unor copii, între noiembrie 2015 şi aprilie 2016, aproape toţi făcând parte dintr-un asemenea grup de pe internet.

Alexei Moşkov, care conduce departamentul de infracţiuni cibernetice din cadrul Ministerului rus de Interne, a avertizat că în 2017 a demascat nu mai puţin de 1.339 grupuri online care incitau la sinucideri în rândul tinerilor, audienţa lor fiind de 12.000 utilizatori, raportată la peste 200.000 de postări.

Acesta a dezvăluit că a anchetat 230 de cazuri infracţionale şi 19 persoane influente - ”curatori” sau ”administratori” ai jocurilor periculoase - au fost arestate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md