Performanță de răsunet: Radu Albot este în semifinala la dublu la US Open

Performanță de răsunet în istoria tenisului de câmp moldovenesc. Cel mai bun jucător de tenis moldovean, Radu Albot, a ajuns în premieră în semifinală la proba de dublu a turneului de Mare Șlem din Statele Unite ale Americii – US Open 2018.

Reprezentantul nostru în pereche cu tunisianul Malek Jaziri au învins în două seturi duetul anglo-brazilian Jamie Murray și Bruno Soares, cap de serie nr. 4, cu scorul 7:5 6:4.

Pentru calificare în finală, perechea Albot – Jaziri va avea de înfruntat pe polonezul Lukasz Kubot și brazilianul Marcelo Melo, cap de serie nr. 7.

Amintim că în anul 2018, Radu Albot a evoluat pe tabloul principal la toate cele patru Grand Slamuri ale lumii. Cel mai bun rezultat al moldoveanului a fost calificarea în runda a treia la Wimbledon 2018. La Australian Open 2018, Radu Albot s-a oprit tot în prima rundă, iar la Roland Garros a ajuns până în runda a doua. La US Open 2018 el a fost eliminat în runda inaugurală de australianul Nick Kyrgios.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.