/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Au cerut demisia lui Buliga după ce Moldova a fost condamnată la CEDO. Ce a spus deputata

05 septembrie 2018, ora 20:34

„Demisia Buliga, Demisia Buliga.”
„Rușine, Rușine, Rușine”

Am venit aici pentru a spune, pentru a cere demisia Valentinei Buliga, care este deputată al Partidului Democrat. Pentru a spune că ea ar trebui să plătească acești opt mii de euro și nu statul. Și pentru a cere tragerea la răspundere a tuturor celor care au gestionat acest caz, adică procurorul, judecătorul, avocatul și medicii.

Este un caz care amintește foarte mult de atrocitățile din perioada Uniunii Sovietice. Atunci când nu ești de acord sau, după cum am mai spus, atentezi la confortul unui om al regimului ești băgat la pușcărie sau chiar la spitalul de psihiatrie”, Sergiu Litvinenco, membru biroului Permanent național „PAS”

Dacă tăcem mai departe ei o să creadă, o să se convingă că au dreptate mai departe și o parte din lume crede că așa și este. Orișicare din noi poate nimeri în situația respectiva dacă nu o să le placă ce am spus, cum am votat.”

Să-l pui la psihiatrie este o crimă. Ce înseamnă asta, în loc să-i dăi o pensie decentă și să zică, na măi omule, trăiește fiindcă ai muncit o viață-ntreagă și hai, să fie toată lumea fericită odată ce ei socot că ne fericesc în statul acesta.

Contactată telefonic, Valentina Buliga a refuzat să comenteze solicitările protestatarilor, menționând că s-a expus deja în legătură cu acest subiect.

„-Domnule Niculiță, ieri, la postul dvs., am spus la acest subiect. Nu mai vreau să mai repet.
-Da, dar astăzi ei au cerut demisia dvs… -Nu vreau să comentez
”, Valentina Buliga, deputat PDM

Marți, CEDO a obligat Guvernul de la Chișinău să-i achite aproape 8 mii de euro în calitate de despăgubiri lui Mihail Dogotari, internat forțat la Psihiatrie după ce ar fi lovit-o pe Valentina Buliga, pe cand era ministru al Muncii. Oamenii legii au intentat atunci un dosar pentru Huliganism. Ulterior, la solicitarea procurorului, Judecătoria din Glodeni a dispus o examinare medico-psihiatrică staționară a pensionarului, astfel că bătrânul a fost arestat și internat pentru o săptămână la Spitalul de Psihiatrie din Chișinău. Ieri, după decizia CEDO, Valentina Buliga și-a exprimat regretul că acest caz nu a fost instrumentat corect în instanțele din țară și a ajuns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram