Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Guvernul va oferi indemnizaţii unice…

Guvernul va oferi indemnizaţii unice mai multor persoane pentru construcţia sau procurarea locuințelor

Foto: seenews.com

Ministerul Finanțelor va aloca mijloace financiare în sumă de 861 de mii de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice pentru mai multe categorii de cetățeni. Un proiect de hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobat de cabinetul de miniștri.

De aceste mijloace financiare vor beneficia categoriile de persoane care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, victimele represiunilor politice și veteranii. Potrivit proiectului, mijloacele financiare sunt acordate în vederea acordării indemnizațiilor unice pentru construcția unei case individuale, ori a unei locuințe cooperatiste sau procurarea spațiului locativ, sau pentru restaurarea caselor vechi.

Cei 861 de mii de lei vor fi alocați din bugetul de stat autorităților administrației publice locale de nivelul al doilea. Indemnizațiile vor fi acordate pentru 20 de beneficiari din 9 raioane, care nu au beneficiat de credite preferențiale de la instituțiile financiare și nu au fost asigurați cu spațiu locativ la situația din 22 octombrie 2004.

În bugetul de stat pentru anul 2018 în acest scop sunt aprobate mijloace financiare în volum de 8,5 milioane de lei.