Angela Merkel salută candidatura lui Manfred Weber la președinția Comisiei Europene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel a salutat miercuri anunțul făcut de conaționalul său Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, că va candida la președinția Comisiei Europene după alegerile legislative europene de anul viitor, relatează Reuters.

„Acum trebuie să aşteptăm până la nominalizarea definitivă”, a spus Merkel, adăugând că sunt încă mulţi paşi până când Weber va putea să devină viitorul preşedinte al Comisiei Europene, urmându-i în funcţie luxemburghezului Jean-Claude Juncker.

Şi ministrul german de interne Horst Seehofer a salutat candidatura lui Weber, care provine din rândurile aceleiaşi formaţiuni politice, Uniunea Creştin Socială (CSU), aripa bavareză a Uniunii Creştin Democrate (CDU), partidul cancelarului Angelei Merkel.

„Nu s-a mai întâmplat până acum ca un politician CSU să facă un astfel de pas”, a spus Seehofer, fost premier al landului Bavaria din sudul Germaniei, potrivit dpa.

Candidatura „evidenţiază ambiţia noastră ca CSU să fie un partid bavarez de anvergură naţională şi cu responsabilitate europeană”, a mai declarat el.

Eurodeputatul conservator german Manfred Weber şi-a anunţat miercuri candidatura pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

„Suntem la o răscruce de drumuri (…) Suntem ameninţaţi din exterior şi din exterior”, a declarat el presei la Bruxelles.

„Europa are nevoie de un nou plan. Sunt ferm convins că astăzi este vorba de instinctul de autoconservare al Europei. Este vorba despre apărarea valorilor şi despre supravieţuirea stilului de viaţă european”, a spus el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...