‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAlunele crescute în Ucraina sunt exportate în UE

Alunele crescute în Ucraina sunt exportate în UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În satul Kholodnaya Balka, regiunea Odessa, începând cu anul 2015, se cresc alune care sunt exportate în Uniunea Europeană. Inițial, plantaţia se întindea pe 50 de hectare, astăzi aceasta ocupă o suprafaţă de 500 de hectare, iar în curând va fi extinsă cu încă 350 de ha.

„Acest soi a fost creat după standardele de pe piaţa europeană – grosimea cojii, viteza de uscare, un anumit diametru a nucii, calităţile gustative, cantitatea de grăsime şi uleiuri sunt optime. Astfel, soiul este pretabil pentru producerea ciocolatei, dulciurilor și altor produse de cofetărie „, spune directorul fermei de alune, Maxim Şeico.

Pomii plantaţi sunt irigaţi datorită unei stații locale de pompare, iar pe teritoriul întreprinderii sunt două bazine de acumulare a apei. Gospodăria are 150 de angajați şi dispune de toate mașinile agricole necesare. În anul 2019, directorul întreprinderii intenționează să deschidă o secţie de spălare, uscare și spargere a nucilor.

Alunele vor fi mai întâi curățate până la miez și apoi exportate. Costul alunelor în coajă este de 2,5-2,7 euro per kg, iar cele curăţite sunt achiziționate cu 8-8,5 euro/ kg.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›