09:21:51 19.04.2024
Stiri

E uimitor ce cred cercetătorii despre femeile cu față sfidătoare

Știri 04.09.2018 17:00 Vizualizări1293 Autor: Ziarul National
E uimitor ce cred cercetătorii despre femeile cu față sfidătoare sursa: tabu.ro


Fenomenul feţei sfidătoare a atras atenţia în anul 2013, după ce un clip video a devenit viral pe internet. „Faţa sfidătoare” este mai mult decât un fenomen pe internet. Este un anumit aspect pe care multe persoane îl recunosc.

Americanii numesc acest fenomen „resting bitch face” (RBF) şi acesta se referă atât la femei, cât şi la bărbaţi. Dar în ciuda unui chip apatic și plictisit, se ascunde de fapt un adevăr greu de înțeles. Cercetătorii cred că femeile cu față sfidătoare – să luăm ca exemplu actrițele Lena Headey (Game of Thrones) și Kristen Stewart (Twilight) pentru a ști la ce ne referim – sunt mai comunicative. Și pentru că linia dintre cele două aspecte este greu de observat, dar totuși atât de subțire, credem despre astfel de femei că sunt inabordabile și foarte arogante.

Aparent, astfel de femei „serioase” (în majoritatea timpului) nu râd la o glumă și se prind greu într-o conversație care le-ar cere să fie joviale sau să râdă. Această expresie tipică facial mai mult neutră, cu o picătură de dispreţ în ea, este înțeleasă greșit, când de fapt oamenii de știință consideră că este o deghizare „binecuvântată”. De ce? Pentru că ascunde emoțiile. Percepţia acestei expresii de dispreţ este inconştientă şi anume asta este cea care defineşte fenomenul feţei „sfidătoare”.

Dar bineînțeles, multe femei au în mod natural o „față sfidătoare”. Și am văzut-o într-o varietate de memuri de celebritate și alte imagini. O mulțime de cercetări arată că oamenii folosesc expresiile faciale și limbajul corpului pentru a comunica, poate chiar mai mult decât limbajul verbal. De aceea, femeile cu chip de „scorpie” simt nevoia să răspundă verbal feedback-urilor negative primite din cauza expresiei faciale.

Deşi confruntarea poate fi neintenţionată, creierul privitorului analizează şi recunoaşte dispreţul. Pentru că dispreţul se bazează pe elemente de comparaţie şi judecată, vizualizarea acestui lucru creează un sentiment de nelinişte sau jenă, pentru persoana care se confruntă cu vizualizarea acestei emoţii.

RBF nu este neapărat ceva care apare numai la femei. Doar că este mai uşor de observat la femei, deoarece femeile au mai multă presiune asupra lor pentru a fi fericite şi zâmbitoare, iar lipsa zâmbetului este mai vizibilă.

Totodată, dezvoltarea unui sentiment de auto-conștientizare este, de asemenea, importantă pentru femeile care suferă de RBF. Același lucru ar putea fi valabil și în ceea ce privește empatia.

Femeile performante vor canaliza adesea RBF în abilitățile lor de gândire strategică și leadership și le pot ajuta foarte mult în situații de stres. Desigur, ele trebuie să analizeze mereu expresiile faciale ale celorlalte persoane.

Sursa: tabu.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md