Un deţinut de 23 de ani, găsit strangulat în Penitenciarul Cricova. Ce zice ANP

Un tânăr de 23 de ani, condamnat la închisoare, a fost găsit strangulat astăzi în Penitenciarul de la Cricova. Corpul neînsufleţit al deținutului a fost depistat la ora 06:30 într-un sector destinat pentru uscarea hainelor de pe teritoriul instituției.

Administrația Instituțiilor Penitenciare a declarat că corpul neînsufleţit al deţinutului nu avea semne de moarte violentă. Tânărul era condamnat la 7 ani privațiune de libertate pentru comiterea infracțiunii de viol și își ispășea pedeapsa în instituția respectivă timp de 2 ani.

Despre constatarea decesului, administraţia penitenciarului a anunţat Inspectoratul de poliţie din sectorul Râșcani al capitalei, organele de procuratură, Oficiul Avocatului Poporului și rudele condamnatului.

Potrivit angajaţilor penitenciarului, pe parcursul executării pedepsei, condamnatul nu a prezentat comportament depresiv sau agresiv și se conforma regimului de detenţie.

Pe cazul dat, Administrația Națională a Penitenciarelor a iniţiat o anchetă internă, pentru elucidarea tuturor circumstanţelor producerii incidentului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.