15:30:25 28.03.2024
Stiri

Un deputat socialist anunță că Dodon îi va propune liderului separatist din Transnistria să formeze o FEDERAȚIE cu R. Moldova, cu învoire de la Putin

Politică 04.09.2018 16:00 Vizualizări7716 Autor: Ziarul National
Un deputat socialist anunță că Dodon îi va propune liderului separatist din Transnistria să formeze o FEDERAȚIE cu R. Moldova, cu învoire de la Putin Deutsche Welle


Întâlnirea din această săptămână a președintelui R. Moldova, Igor Dodon, cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, dar și vizita primului la Moscova în luna octombrie curent pentru a se întâlni cu liderul rus, Vladimir Putin, au legătură cu campania electorală care se apropie la Chișinău.

Cel puțin, așa scrie ng.ru, cu referire la declarațiile deputatului socialist Bogdan Țârdea, într-un articol intitulat: „Moldova îi va propune Transnistriei o federație”. Potrivit acestuia, în campania electorală, Partidul Socialiștilor, al cărui lider neformal este Dodon, va merge cu sloganuri legate de dezvoltarea relațiilor cu Rusia, dar și de „unirea cu Transnistria, pe bază federativă”.

Subiectele resepctive urmează a fi discutate de Igor Dodon și Vladimir Putin la următoarea întâlnire, notează aceeași sursă.

Socialistul Țârdea a mai spus pentru publicația rusă că federalizarea R. Moldova nu va fi decisă la nivelul Chișinăului și Tiraspolului, ci mai degrabă la nivelul lui „Trump și Putin, Rusiei și Germaniei”.

Același deputat de la Chișinău a salutat numirea lui Dmitri Kozak în calitate de reprezentant special al președintelui rus pentru R. Moldova, care nu îi pare „întâmplătoare”, exprimându-și speranța că „sunt pregătite decizii serioase în privința Transnistriei”.

Ng.ru notează că, anterior, liderul separatist Krasnoselski a declarat că transnistrenii „nu-și văd viitorul” în cadrul R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md