Ce spune ministra Educației despre condițiile de trai în căminele studențești

04 septembrie 2018, ora 11:31

„Este mult de muncit la capitolul management instituțional și gestionarea corectă a resurselor financiare, iar condițiile precare din unele cămine studențești confirmă acest lucru. Vă rog să vă sesizați și să întreprindeți toate măsurile necesare pentru redresarea situației”, a declarat ministra.

Ea a mai relatat că efectuat câteva vizite neanunțate la mai multe cămine studențești: Căminele nr. 4 și nr. 12 ale Universității de Stat din Moldova, unde sunt cazați studenți de la Facultățile de Jurnalism, Științe Economice, Drept, Istorie și Filosofie, și la Căminul nr. 6 al Universității Pedagogice de Stat ,,Ion Creangă”, unde locuiesc studenți de la Facultățile de Științe ale Educației și Informatică și Istorie și Geografie. pentru a se documenta în privința condițiilor de trai.

Precizăm că anterior pe rețele sociale au fost publicate mai multe imagini in care se observa condițiile deplorabile ale căminelor studențești din Chișinău.

În cadrul ședinței s-a menționat și faptul că procesul de admitere la universități a decurs fără incidente și a fost „cât se poate de transparent”.

În acest an, în universităţile din ţară au fost admişi peste 4.500 de studenţi.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram