(VIDEO) Un funcționar odesit demis pentru corupție de Saakașvili, refugiat în Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul director al portului din Iliciovsk, Iuri Kruk, demis din funcție pentru fapte de corupție de către guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, a părăsit Ucraina, refugiindu-se în Republica Moldova.

Potrivit presei ucrainene, Kruk a trecut frontiera moldo-ucraineană la trei august. Acesta era însoțit de către soție și trei copii, precum și de șoferul său personal.

„Au trecut frontiera pe la podul din localitatea Palanca. Se deplasau într-un vehicul de model Volkswagen Transporter, cu numere moldovenești, KVV444. Vehiculul era plin cu obiecte personale. A doua zi șoferul s-a întors în Ucraina, dar mașina era goală”, a declarat un grănicer pentru site-ul 368.media.

Kruk a fost demis din funcție de către Mihail Saakașvili în luna iulie. Guvernatorul regiunii l-a acuzat pe acesta de fapte de corupție.

„Când am devenit guvernator la Odesa, tocmai se anunțase un concurs pentru funcția de director al portului Iliciovsk la care candida iarăși Kruk. Am studiat cazul și când am dat de afaceri dubioase, Kruk a încercat prin persoane terțe să mă mă ia cu binișorul cu diferite propuneri, ceea ce nu i-a reușit. La un moment dat, aflu că guvernul de la Kiev a schimbat statutul portului și concursul pentru funcția de manager a fost amânat cu șase luni. Cu puțin timp în urmă, mai aflu că portul a încheiat un contract cu o firmă offshore, înregistrată în Republica Belize și, de facto, prima și a doua platformă a portului, unde au loc cele mai multe tranzacții corupționale cu benzină, petrol și țiței, au ieșit de sub autoritatea statului și bugetului ucrainean”, a declara atunci Saakașvili.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...