Ultimul episod al AsapScience explică procesele prin care trece corpul din cauza înfometării. În principiu, e în regulă să stai flămând şase ore. Totuşi, după aceste şase ore, glicogenul, esenţial pentru energie, începe să se consume. După cum ştim, deseori foamea este corelată cu o nervozitate iraţională, care poate genera într-o atitudine mai mult decât neprietenoasă.

Apoi, după un timp, corpul tău va intra în cetoză, ceea ce înseamnă că începe să stocheze grăsimi pentru energie. Asta e în regulă pentru corp, dar nu şi pentru creier. În orice caz, grăsimea poate asigura doar 75% din necesarul de energie, aşadar, în timp ce corpul tău arde în voie grăsimi şi salvează o parte pentru funcţionarea organelor, funcţiile tale cognitive încep să aibă probleme.

Lucrurile devin mai dificile după 72 de ore, când creierul începe să aibă nevoie de mai mult pentru a supravieţui. Atunci, corpul tău începe să ardă propriile proteine, pentru a folosi aminoacizii în formarea glucozei. Cu alte cuvinte, începe să se hrănească din ţesutul muscular pentru a supravieţui.

Se pare, totuşi, că poţi rezista până la trei săptămâni fără a mânca nimic, dar asta depinde de sistemul imunitar şi de organismul fiecărei persoane în parte. Am putea adăuga că e o idee tare proastă să te înfometezi pentru a slăbi, dar să sperăm că video-ul de mai sus o să îţi scoată această idee în cap, dacă a fost acolo vreodată.