Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

ANRCETI anunță ședința publică de aprobare a proiectelor de hotărâri privind măsurile de reglementare preventivă a două piețe relevante

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) anunţă pentru miercuri, 12 august 2015, ora 14.00, desfăşurarea unei şedinţe publice, la care vor fi examinate și supuse aprobării proiectele de hotărâri ale Consiliului privind măsurile de reglementare preventivă a piețelor de terminare a apelurilor voce în reţelele individuale de telefonie fixă (piaţa nr.3) şi mobilă (piaţa nr.7). Şedinţa va avea loc în incinta ANRCETI (bd. Ştefan cel Mare, 134, et. 5, sala de şedinţe şi protocol).

Proiectele hotărârilor menționate și ale analizei pieţelor nr. 3 şi nr. 7 au fost supuse consultării publice pe pagina de Internet a ANRCETI. Comentariile şi propunerile parvenite pe marginea acestor documente se regăsesc în Sinteza recomandărilor, publicată pe pagina electronică a ANRCETI.

Proiectele au fost elaborate în temeiul art. 53 alin. (1) din Legea comunicaţiilor electronice în scopul constatării existenţei concurenţei efective pe aceste pieţe, şi revizuiesc măsurile de reglementare preventivă în vederea impunerii, menţinerii, modificării sau retragerii acestora furnizorilor de comunicaţii electronice desemnaţi cu putere semnificativă de piață.

Potrivit notei informative, specialiștii ANRCETI au stabilit că pieţele respective rămân a fi susceptibile reglementării preventive şi că toţi furnizorii de reţele de telefonie fixă şi mobilă de pe piaţă deţin puterea semnificativă pe pieţele de terminare a apelurilor voce în reţelele individuale de telefonie fixă şi, respectiv, mobilă şi urmează a fi desemnaţi de către Consiliul de Administraţie al ANRCETI drept furnizori cu putere semnificativă.

De asemenea, ANRCETI a ajuns la concluzia necesității menținerii, cu anumite modificări, a obligațiilor speciale preventive impuse anterior furnizorilor cu putere semnificativă pe piețele de terminare a apelurilor voce naționale în reţelele individuale de telefonie fixă şi mobilă, iar pentru furnizorii noi intrați pe piață impunerea de obligații speciale preventive.

Alte detalii despre proiectele menţionate mai sus le puteţi obţine la numerele de telefon 022 251 312 și 022 251 337.

6 august 2015

Ultima actualizare: 7/08/2015