/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ La Chișinău a fost deschis cel mai mare salon de articole antice. Ce articole puteți găsi

missing
03 septembrie 2018, ora 19:12

Proprietarul salonului este Mihail Ciocanu – unul dintre cei mai cunoscuți anticari din spațiul românesc. Pasiunea sa pentru antichități vine încă din copilărie, când aduna colecții modeste de timbre și monezi. Astăzi, în magazinul care aduce a muzeu se află lucrări inedite, cum ar fi acest barometru german, confecționat în secolul 19, care poate prezice timpul de afară datorită unei vâne de bou.

Vâna de bou în funcție de umiditatea aerului are capacitatea de a se contracta. Respectiv, atunci când e timp de ploaie, bărbatul se dă la dos, fuge la dos și femeia iese în ploaie”, Mihail Ciocanu, anticar.

O altă bijuterie a salonului este și această bombonieră – o lucrare exclusivă care costă peste 4000 de lei.

” Regina le împărțea la balurile regale ca mici atenții damelor. Această bombonieră a trezit un asemenea interes în toată clasa aristocratică a Italiei, încât pizza Margherita și-a găsit denumirea după această bombonieră.”Mihail Ciocanu,anticar

Bărbatul spune că a rămas plăcut surprins de faptul că majoritatea vizitatorilor sunt tineri. Aceștia sunt atrași, cel mai des, de cărți de mâna a doua, care pot fi cumpărare chiar și cu 20 de lei.

Tot timpul aveam un fel de cumpărător specializat sau vizitator specializat care venea să se uite, îl interesa moneda veche sau icoana veche. Aici e altceva. Aici am simțit Chișinăul viu, Chișinăul tânăr. Vin niște tineri extraordinar de frumoși, foarte culți.”Mihail Ciocanu,anticar

Cumpărătorii spun că vin la salon ori de câte ori vor să achiziționeze un lucru inedit, fie pentru a-l dărui, fie pentru a-l păstra în propria locuință.

Sunt momente când vreau ceva să fac, un cadou mai deosebit, unei persoane dragi, de aceea am intrat să văd ceea ce este la acest magazin.” Clienta

Aceste lucruri de apropie de istorie și le putem utiliza la amenajarea locuinței. Fiecare obiect își are prețul său și dacă într-adevăr îl merită suntem predispuși să plătim și 1000 de lei, și 3000, dar sunt și mai scumpe desigur. Clienta

Colecția de antichități, care numără obiecte de artă de la neogotic până la modern, este suplinită continuu. Pe lângă acest salon, în Chișinău activează cel puțin încă trei magazine specializate pe obiecte vechi.

Reporter: Diana Popa
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram