Linkuri accesibilitate

Ministrul iranian de externe a fost în Damasc pentru convorbiri cu președintele Siriei, înainte de o așteptată ofensivă la Idlib


La Idlib
La Idlib

Ministrul iranian de externe Javad Zarif a fost în Damasc pentru convorbiri cu președintele Siriei, Bashar al-Assad, înainte de o așteptată ofensivă militară a forțelor guvernamentale împotriva provinciei Idlib, ultima redută a opoziţiei siriene. Susţinut de Rusia și de Iran, regimul de la Damasc a promis că îi va înfrânge pe cei din opoziţie care se află în Idlib și în împrejurimi, dacă nu se predau de bună voie forțelor guvernamentale.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a vorbit despre „dreptul forțelor guvernamentale siriene de a-i lichida pe teroriștii” din provincie, iar o declarație similară a făcut și omologul său de la Teheran.

La Washington, secretarul de stat Mike Pompeo spusese pe 31 august că o ofensivă guvernamentală împotriva forțelor opoziţiei de la Idlib, va fi înțeleasă ca o escaladare a războiului din Siria. Departamentul de stat american a avertizat că Washingtonul va răspunde dacă forțele guvernamentale siriene vor folosi arme chimice împotriva opoziţiei.

XS
SM
MD
LG