12:01:06 29.03.2024
Stiri

Manifestații de la începutul anului școlar, cu MILIȚIE la școlile cu predare în limba română din Transnistria: Directoare, preîntâmpinată să nu difuzeze imnul și să nu arboreze drapelul R. Moldova

Social 03.09.2018 17:45 Vizualizări1353 Autor: Ziarul National
Manifestații de la începutul anului școlar, cu MILIȚIE la școlile cu predare în limba română din Transnistria: Directoare, preîntâmpinată să nu difuzeze imnul și să nu arboreze drapelul R. Moldova Promo-LEX


Manifestațiile de la începutul anului școlar s-au desfășurat astăzi în prezența așa-zisei miliții transnistrene la cele opt școli cu predare în limba română din stânga Nistrului.

Asociația „Promo-LEX” transmite că dreptul la educație pentru elevii celor opt școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană a fost încălcat din nou, iar situația rămâne una critică.

„Și în acest an, careul a fost unul mai puțin solemn. Reprezentanții miliției transnistrene continuă să intimideze elevii și profesorii din aceste școli. La gimnaziul din s. Roghi au fost prezenți aproximativ 20 de reprezentanți ai miliției transnistrene, majoritatea îmbrăcați în civil. Cineva s-a apropiat de directoare și a preîntâmpinat-o să nu difuzeze la boxe imnul de stat și să nu arboreze drapelul. La gimnaziul din Corjova au fost observați 15 milițieni, aceștia „ supravegheau” din drum evenimentul. La Liceul din Râbnița au fost reprezentanți ai structurilor locale din așa-zisa rmn”, se arată într-un mesaj al asociației.

Menționăm că, acum șase ani, CEDO a condamnat Federația Rusă pentru încălcarea dreptului la educație din regiunea transnistreană în baza plângerilor a 170 de profesori, elevi și părinți din trei școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană. Federația Rusă a fost obligată să achite câte 6 000 de euro pentru fiecare reclamant și 50 de mii de euro cheltuieli de judecată, dar Moscova nu și-a onorat obligațiile.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md