Trei tone de ulei din floarea soarelui, confiscate la Criuleni// VIDEO

Ofițerii Inspectoratului de Poliție Criuleni și angajații Direcției Raionale Siguranță Alimente din Criuleni au documentat activitatea ilicită a unei secții de prelucrare a uleiului din floarea soarelui din localitate.

Astfel, în urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că secția de prelucrare a uleiului din floarea soarelui este gestionată de un bărbat de 54 ani, domiciliat în raionul Criuleni.

De asemenea, bărbatul producea și prelucra ulei din floarea soarelui în lipsa actelor ce ar permite desfășurarea acestui gen de activitate. Mai mult, bărbatul se eschiva de la plata impozitelor și taxelor la stat, prejudiciind statul cu circa 700 000 lei.

Totodată, polițiștii au efectuat percheziții în cadrul secției de prelucrare a uleiului, amplasat în satul Slobozia-Dușca, unde au fost depistate și ridicate 3 tone de ulei, o mie de etichete, precum și cutii destinate ambalării acestora, toate fiind fară acte de proveniență, uleiul urma să fie comercializat pe piața internă.

Uleiul a fost ridicat pentru efectuarea analizelor necesare și stabilirea calității.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă de 24 000 lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.