07:36:23 25.04.2024
Stiri

Elevii de la unica școală cu predare în limba română din raionul Taraclia, SURPRINȘI în prima zi de studii: „Clasă nouă, bănci noi, manuale noi, tot nou”

Social 03.09.2018 15:25 Vizualizări1378 Autor: Ziarul National
Elevii de la unica școală cu predare în limba română din raionul Taraclia, SURPRINȘI în prima zi de studii: „Clasă nouă, bănci noi, manuale noi, tot nou”


Cei aproape 70 de elevi care învață la școala din satul Aluatu, singura instituție românească din raionul Taraclia, au pășit astăzi emoționați pragul sălilor de studii care au fost renovate în această vară, datorită unei campanii inițiate de Asociația „UNIREA – ODIP”.

Copiii de la gimnaziul-grădiniță „Dimitrie Cantemir” spun că nici nu visau să învețe într-o astfel de școală frumoasă.

„Înainte era și era praf peste tot, dar acum s-au mai schimbat lucrurile și îmi place mai mult”, a declarat eleva Evelina Nichifor.

„Înainte era tot dărâmat, dar acum este foarte frumos”, adaugă Valeria Col, o colegă.

Directoarea școlii, dar și profesorii vorbesc cu mândrie despre instituția renovată și spun că visul elevilor de a învăța în limba română la ei în localitate a fost realizat.

„Micuții vin în clasă nouă, cu bănci noi, manuale noi, tot nou. Eu cred că va fi o promoție de succes, pentru că altfel nici nu poate fi în așa condiții”, a declarat Ada Donceva, directoarea gimnaziului-grădiniță „Dimitrie Cantemir”.

„Mă simt foarte bine, pentru că, în sfârșit, s-a realizat visul nostru, am reparat școala și acum putem lucra cu liniște și pace. Aduc mulțumiri tuturor oamenilor care ne-au ajutat și ne-au dat o mână foarte puternică”, a spus și profesoara de matematică Elena Celac, citată de un comunicat de presă al Asociației „UNIREA – ODIP”.

Unioniștii care au salvat școala din Aluatu spun că nu se vor opri aici și vor dota instituția cu mobilier modern.

„Este un obiectiv frumos, este un obiectiv strategic, care va dăinui peste ani. Sperăm ca această școală să ofere condiții mai bune și mai de calitate copiilor care își fac studiile aici, iar numărul elevilor să crească”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Amintim că, la începutul verii 2018, conducerea școlii din Aluatu a dat un semnat de alarmă, întrucât școala era pe punctul de a fi închisă din cauza condițiilor dezastruoase în care se afla. Pereții erau deteriorați și gata să se prăbușească peste copii, podurile erau distruse și pline de mucegai, iar mobilierul era din perioada sovietică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md