Serviciul Vamal: Numerele neutre vor putea fi obținute în baza unui nou formular tipizat

Vehiculele introduse după data de 24 aprilie 2018 pe teritoriul unităţilor administrativ-teritoriale din stânga Nistrului sau municipiul Bender pot fi înmatriculate la subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice, pentru obţinerea plăcilor cu număr de înmatriculare neutru, fără achitarea drepturilor de import, însă cu prezentarea obligatorie a actelor vamale.

Serviciul Vamal a anunțat astăzi că vămuirea respectivelor unități de transport se va efectua prin perfectarea unui nou formular tipizat TV-24. Documentul va fi eliberat la posturile vamale interne de control (PVIC) și la punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene de pe segmentul transnistrean.

Pentru obținerea formularului TV-24, solicitanții vizați de legea susmenționată vor trebui să prezinte actele confirmative ce atestă domiciliul persoanei și dreptul de proprietate, precum și o declarație pe proprie răspundere cu privire la veridicitatea datelor prezentate în documentele anexate.

De obligativitatea prezentării actelor vamale la Agenția Servicii Publice pentru obținerea numerelor neutre sunt exonerate persoanele care au avut în proprietate vehicule până la data de 24 aprilie 2018. Tot pentru această categorie este exclusă și condiția privind termenul de exploatare.

Reamintim că începând cu 1 septembrie, urmare înțelegerilor dintre Chișinău și Tiraspol, sunt funcționale două puncte de înmatriculare a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, care vor activa în  Tiraspol și Râbnița.

Punctele sunt deschise în regim de testare și cu lansarea procedurii de înregistrare prealabilă on-line. Acest mecanism este aplicabil vehiculelor din stânga Nistrului și mun. Bender cu excepția localităților Cocieri, Corjova, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pîrîta, Pohrebea, Vasilievca din raionul Dubăsari.

Astfel, locuitorii din stânga Nistrului și mun. Bender vor circula în traficul rutier internațional cu plăci de înmatriculare neutre (trei litere și trei cifre), vor beneficia de certificat de înmatriculare de tip nou, în baza raportului de inspectare tehnică a mijlocului de transport eliberat de instituțiile acreditate de ANTA.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare