(video) Accident terifiant cu implicarea lui Marcus Ericsson. Sauber, nevoită să schimbe un şasiu şi un motor

Ultima dată, pilotul Charles Leclerc a scăpat nevătămat de un accident dramatic și acum câteva zile, la Monza, echipa Sauber a suferit a doua lor sperietură într-o săptămână.

Marcus Ericsson a fost implicat într-un accident de mare viteză la începutul sesiunii secunde de antrenamente, însă nu a avut de suferit, fiind protejat inclusiv de sistemul HALO.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente!

Ericsson a pierdut brusc controlul asupra monopostului Sauber după traversarea unei porţiuni în linie dreaptă. Conform informaţiilor, accidentul s-ar fi întâmplat din cauza aripii DRS care nu s-a închis spre finalul liniei de viteză, aşa cum ar fi fost normal. Cum pista era încă umedă după o ploaie, monopostul a devenit incontrolabil în timpul frânării şi ulterior a arătat cât de fragilă poate fi o asemenea maşină.

După ce a lovit parapetul din stânga, monopostul s-a răsturnat de mai multe ori foarte violent chiar în faţa publicului din tribune, care a rămas cu gura căscată. Ericsson a reuşit să coboare singur din ceea ce a mai rămas din maşină, dar a fost dus la centrul medical al circuitului pentru un control preventiv.

Echipa Sauber a fost nevoită să schimbe întreg şasiul, dar şi motorul de origine Ferrari, pentru ca să readucă monopostul la condiţiile necesare pentru competiţie. Toată treaba s-a ales şi cu o penalizare – 10 poziţii pierdute pe grila de start.

Amintim că Drag Reduction System (DRS) este un sistem care permite deschiderea unei aripi mobile, care reduce forţa de apăsare aerodinamică şi permite creşterea vitezei monoposului pe linia dreaptă. În mod normal, în curbe, acesta aripă trebuie să stea închisă.

În Marele Premiu al Italiei, Marcus Ericsson a pornit de pe locul 18 al grilei de start şi a terminat pe locul 16.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/