Recomandări #diez. Evenimente la care poți merge luni, 3 septembrie

evenimente12-920×613
Foto: Unsplash/Anthony Fomin

Este prima zi de luni din această toamnă și e prima zi din anul academic din acest an. Pentru că e început de săptămână și ești plin de puteri echipa #diez îți recomandă câteva evenimente la care poți merge cu prietenii să petreci frumos și util timpul.

#Concert de muzică italiană cu intrare liberă

concert gratuit

Îți place muzica italiană? Filarmonica Națională „Seghei Lunchevici” invită doritorii la un concert de muzică italiană a compozitorului, Giorgio Cambissa. În perioada 3-4 septembrie în Sala Mare a filarmonicii cu începere de la ora 18:00, intrarea liberă. Mai multe detalii despre eveniment vezi AICI.

#Spectacolul „Casa Mare”

Specatcol casa maare

Legendara „Casa Mare” a lui Ion Druță revine pe scena Naționalului de la Chișinău în regia edificatoare a lui Alexandru Cozub. Casa Mare simbolizează colţişorul sufletului unde omul își păstrează ce are mai curat şi mai nobil. Cu o încărcătură profund poetică, capodopera a lui Ion Druță are și o linie bogată de subiect, Casa Mare fiind deopotrivă simbol al fericirii şi al deznădejdii. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspectele memoriei şi ale istoriei. Mai multe detalii despre spectacol vezi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#Joc intelectual EPIQ 4.8

joquiuz

Este un format de joc intelectual apărut pe insulele Britanice care a devenit popular și la noi. Concursul este unul de echipă, de până la 6 jucători, și reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timpul interesant și util într-un grup de prieteni. Participanții sunt bombardați cu întrebări de cultură generală, logică și atenție, acestea fiind grupate în 6 runde tematice. Jocul intelectual EPIQ este un concurs de tip Quiz ce are loc în fiecare zi de luni, de la 19:00 la Berăria Draft ASEM (Chișinău, str. Constantin Tănase 6). Mai multe detalii despre joc vezi AICI.

#Nu vrem oaste cu arcanul!

fara aaramta

ACI Hyde Park pledează constant şi categoric împotriva armatei obligatorii, considerăm că astfel bărbaţii sănătoşi sunt discriminaţi şi sunt exploataţi de către stat fără remunerare. Aceștia organizează un protest împotriva armatei obligatorii şi încetarea folosirii recruţilor ca scut al guvernanţilor împotriva propriului popor la proteste. Evenimentul va avea loc în fața Parlamentului cu începere de la ora 16:30, ulterior aceștia vor porni într-un marș spre Președenție și Guvernul Republicii Moldova. Mai multe detalii vezi pe pagina de Facebook a evenimentului.

#ALPHA

maxresdefault

Alpha urmărește o poveste epică despre supraviețuire de acum 20.000 de ani, în timpul ultimei ere glaciare. În timpul primei sale vânători, considerată o inițiere a celui mai de elită grup al tribului său, tânărul Zeta este rănit și considerat mort după ce o vânătoare de bizoni se sfârșește groaznic. Trezindu-se rănit, singur și departe de satul său, el trebuie să învețe să supraviețuiască și să navigheze prin sălbăticia aspră și neiertătoare. În timp ce dezvoltă o prietenie cu un lup, Alpha, ei învață să se bazeze unul pe altul pentru a vâna, a face față nenumăratelor pericole și pentru a-și găsi drumul spre casă înainte ca iarna neiertătoare să sosească.

alphaaa

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente