/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un pilot moldovean ar fi decedat după ce elicopterul NATO în care se afla s-a prăbușit în Afganistan

missing
02 septembrie 2018, ora 14:15

Potrivit lui, alte trei persoane, inclusiv un alt pilot străin, au fost rănite când elicopterul MI-8 s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la baza aflată lângă orașul nordic Mazar-i-Sharif. Alți șapte militari care se aflau la bordul elicopterului, au fost salvați, scrie Deschide.MD.

Hanif Rezaie nu a putut confirma naționalitatea celor doi piloți străini, însă surse ale portalului Deschide.MD din domeniul aviatic, au spus că atât elicopetrul, cât și echipajul de la bord aparțineau companiei moldovenești „Valan”. Sunat de reporterii portalului, managerul companiei „Valan”, Serghei Kitsyuc, a spus că nu va comenta deocamdată această informație.

„Valan International Cargo Charter” a fost fondată în 1990. În prezent, compania are în proprietate patru elicoptere de tip Mi-8 MTV-1 şi, în acelaşi timp, continuă să opereze aeronave închiriate, având în total nouă elicoptere în dotare. Compania este specializată în transportul mărfurilor şi a personalului în misiuni internaţionale. Din 2002, compania a oferit servicii aeriene în cadrul misiunilor internaţionale, în state ca: Afganistan, Irak, efectuând zboruri sub egida ONU şi alte organizaţii internaţionale.

Acesta nu este primul incident al companiei „Valan International Cargo Charter”. Acum trei ani, un elicopter cu alți trei moldoveni la bord, a fost capturat de talibani în regiunea Kunduz din Afganistan. Aparatul de zbor participa la o misiune de pacificare în această țară sub egida ONU. Atunci un moldovean a murit.

O altă tragedie a avut loc în toamna anului trecut când un patru piloți moldoveni constractați de aceeași companie, au murit în timpul unui accident aviatic în apropierea Coastei de Fildeș.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram