18:04:54 19.04.2024
Stiri

Precizările POLIȚIEI în legătură cu incidentele produse la Marșul Centenarului: „Aceste fapte sunt pasibile răspunderii contravenționale sau PENALE”

Social 01.09.2018 19:00 Vizualizări3582 Autor: Ziarul National
Precizările POLIȚIEI în legătură cu incidentele produse la Marșul Centenarului: „Aceste fapte sunt pasibile răspunderii contravenționale sau PENALE”


Poliția din R. Moldova susține că organizatorii Marșului Centenarului au încălcat prevederile legii cu privire la întruniri, iar din acest motiv forțele de ordine au fost nevoite să deblocheze artera blocată de unioniști. Mai mult, organizatorii ar putea fi trași la răspundere contravențională și chiar penală, pentru că „au blocat intenționat artera de pe str. Calea Ieșilor - stația terminus a troleibuzului Nr.1”.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, reprezentanții asociațiilor „Credință Patriei”, Unirea „ODIP” și „Tinerii Moldovei” au solicitat ca pe 1 și 2 septembrie să se desfășoare o întrunire în Piața Marii Adunări Naționale între orele 8.00 și 23.00. „Astăzi, ora 13:48, liderul Unirea „ODIP”, Vlad Beletchi, a solicitat ca participanții la eveniment să se deplaseze în marș spre Bariera Sculeni spre autocare (autocarele care au fost blocate de poliție n.r.). Astfel, organizatorii întrunirii nu au respectat prevederile Legii privind întrunirile. La sosire în punctul final, Bariera Sculeni, la ora 15.06, participanții au blocat intenționat artera de pe str. Calea Ieșilor - stația terminus a troleibuzului Nr.1, fapte pasibile răspunderii contravenționale sau penale în funcție de consecințele produse”, se arată în comunicatul IGP.

Sursa citată precizează că polițiștii au fost nevoiți să deblocheze artera, „în scopul evitării încălcării drepturilor omului la libera circulație”.

IGP explică și de ce autocarele tricolore ale unioniștilor au fost sechestrate. „La numărul 112 au fost solicitări precum că în autobuze se află obiecte interzise și substanțe explozive. Astfel, Poliția a condus autocarele la IP Strășeni pentru efectuarea cercetării/examinării la fața locului. Organizatorii au fost anunțați și li s-a propus să se deplaseze la IP Strășeni pentru a fi prezenți la fața locului. De asemenea, a fost pus la dispoziție și transport pentru a se deplasa la IP Strășeni”, se mai spune în comunicat.

De menționat că organizatorii acțiunii de protest au acuzat oamenii legii că i-ar bruscat și chiar lovit cu pumnii. Mai mult, aceștia au afirmat că sechestrarea autocarelor reprezintă o provocare din partea organelor de drept. „Am mers 1 300 de kilometri pe jos. Credeți că aveam interesul să ne prostim la final cu substanțe interzise?”, a declarat Vlad Bilețchi, adăugând că este o încercare de a dezbina manifestanții.

Participanții la Marșul Centenar protestează în continuare în Piața Marii Adunări Naționale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md