/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Peter Michalko: La patru ani de ZLSAC vedem rezultate foarte bune

01 septembrie 2018, ora 16:35

„Vedem rezultate foarte bune, atât în creșterea comerțului bilateral, cât și în implementarea reformelor legate de Acordul de Liber Schimb”, a declarat Peter Michalko.

Ambasadorul a menționat că comerțul bilateral cu UE în ultimul an a ajuns la patru miliarde de euro. Balanța comercială a produselor agricole, în special, nuci, cereale, semințe de floarea soarelui, vin s-a îmbunătățit considerabil în favoarea Republicii Moldova. Exporturile moldovenești de produse vegetale către UE aproape s-au dublat în ultimii doi an și au atins cifra de 406 milioane de euro. „Suntem bucuroși să observăm tendința pozitivă, similară și în anul 2018, inclusiv pentru exporturile moldovenești”, a spus Peter Michalko.

Pe lângă agricultură, comerțul a crescut considerabil în materiale plastice, textile, metale, mașini, dar și ceramică și jucării. Oficialul menționează că odată cu adoptarea de către companiile moldovenești a standardelor tehnice ale UE pentru bunuri industriale, a mărfurilor sanitare și fitosanitare, pentru produsele agricole și alimentare, noi piețe se vor deschide la nivel mondial, se va obține o mai mare diversificare, dar și o îmbunătățire a siguranței produselor pentru consumatorii casnici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram