/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Marșul Centenar a ajuns în PMAN. Manifestanții cer Parlamentului adoptarea unei rezoluții de unire cu România

missing
01 septembrie 2018, ora 14:30

Deputatul român Constantin Codreanu a anunțat că manifestația s-a transformat în protest și a solicitat autorităților moldovenești să permită autocarelor să ajungă în centrul Chișinăului. „Dacăva fi nevoie, vom sta aici și la noapte și mâine, și poimâne”, a declarat deputatul.

Constantin Codreanu spune că anterior au mai fost puse piedici desfășurării Marșului Centenar, care a pornit acum două luni din orașul românesc Ala Iulia – unioniștii au fost opriți la hotarul cu România, iar liderul mișcării, George Simion, încă nu a fost lăsat să treacă frontiera. „Nu renunțăm, nu cedăm și nu acceptăm niciun fel de compromis”, a mai spus deputatul.

Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, a declarat că participanții la Marșul Centenarului au făcut un sacrificiu enorm și au mers pe jos de la Alba Iulia la Chișinău. „Astăzi aducem un un omagiu înaintașilor noștri. Cerem Parlamentului să ia act de Rezoluția Parlamentului României de unire”, a spus politicianul.

Unul din participanții la marș, Cezar, cetățean al României, spune că după două luni de sacrificii, a venit să aduc un mesaj de unitate din partea României. „Acești participanți ai Marșului sunt mesajul României. Ni s-a spus să nu ne jucăm cu focul, dar noi am aprins flacăra unirii și am adus-o la Chișinău ca să nu se stingă. Noi am venit aici, acum să facem unirea”, a adăugat Cezar.

Nicolae, un alt participant la Marșul Centenarului, spun că a adus flacăra „pentru că astăzi Chișinăul să devină capitala reîntregirii neamului românesc”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram