Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Participanții la Marșul Centenar din…

Participanții la Marșul Centenar din R. Moldova și România ajung astăzi în PMAN

facebook.com/george.simion.romania

Sâmbătă, 1 septembrie, participanții Marșului Centenar din România și Republica Moldova își dau întâlnire la „Marea Adunare Centenară” în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) începând cu ora 12:00, anunță într-un mesaj pe Facebook, liderul Asociației „Unirea ODIP”, Vlad Bilețchi.

După ce au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R.Moldova, participanții ajung astăzi la destinația finală din PMAN.

Startul Marșului Centenar s-a dat pe 2 iulie, la Alba Iulia, acolo unde reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile din România și R. Moldova au aprins Flacăra Unirii în fața Catedralei Reîntregirii Neamului.

Unioniștii din România și R. Moldova care merg pe jos în Marșul Centenarului aveau planificată trecerea Prutului pentru duminică, 26 august, ora 19:00.

Însă, în noaptea de 26 august, mai mulți participanți nu au fost lăsați de Poliția de Frontieră a R. Moldova să treacă Prutul pe jos. Unioniștii au întins zeci de corturi în vama Albița-Leușeni. Deși vameșii români le-au permis să traverseze frontiera pe jos, autoritățile din R. Moldova au blocat accesul manifestanților, invocând inițial existența unor deficiențe tehnice în sistemul  informațional al instituției, dar și  deținerea informației operative, despre faptul că se va încerca „deturnarea Marșului Unionist prin provocări în zona cu regim special de lucru”.

Sursa Foto: Simion George

Citiți și:

Participanții la Marșul Centenar sunt blocați în vamă de două zile. Explicația Poliției de Frontieră a R. Moldova